Tom Jones indtager DR Koncerthuset

Af Jakob Wandam

Waliseren med den store stemme, Tom Jones, har meldt sin ankomst til DR Koncerthuset i København den 30. juni 2018.

Den 77-årige Jones har haft en lang og alsidig karriere. Efter at være begyndt som rocksanger i 1960’ernes British invasion-miljø indledte han en lang periode, hvor han var bedst kendt som Las Vegas-crooner og husmodercharmør.

I 1990’erne fik han et nyt publikum med dansabel popmusik og samarbejder med mange af tidens populæreste rock-, pop- og dance-navne.

Blues, rhythm & blues og americana

I de senere år har han dog primært helliget sig blues, rhythm & blues og americana på en række anmelderroste plader. Denne epoke af karrieren blev indledt i 2004 med Tom Jones & Jools Holland, et forrygende rhythm & blues-album indspillet i samarbejde med den engelske boogie-woogie-pianist.

Praise & blame blev udgivet i 2010 og snedigt markedsført som albummet, hans pladeselskab ikke ønskede, at han skulle lave. Albummet indeholdt primært gospel- og bluesnumre, indspillet i nedbarberede arrangementer, hvor Tom Jones’ imponerende stemmekraft virkelig kom til sin ret.

Albummet var produceret af americana-produceren Ethan Johns og faldt i så god jord hos anmelderne og det pladekøbende publikum, at det i 2012 blev fulgt op af Spirit in the room og i 2015 af Long lost suicase.

Roots-genrer

Begge havde Ethan Johns tilbage i producerstolen og fulgte samme koncept, om end Tom Jones efterhånden bredte repertoiret ud til også at omfatte andre amerikanske roots-genrer som country, folk, soul og rockabilly.

Nu kommer Tom Jones altså til Danmark, og mon ikke det bliver tale om en koncert, der afspejler diversiteten i hans musikalske løbebane?

Koncerten i DR Koncerthuset er arrangeret af Live Nation, og billetterne sættes til salg den 15. marts.