Trouble Cats vender tilbage.

TR_catsDe fire gamle katte er rendt på hinanden igen i en århusiansk baggård og må erkende, at en kat har mange liv. Trouble Cats er tilbage i den oprindelige besætning og rykker ud på scenerne med ny energi og blues, jump og rootsrock for fuld skrue.

Det begyndte i 1987. Årtiet, hvor trommemaskiner, synthesizere, blazere med skulderpuder og cafépublikum med new wave-attituder var tidsåndens fremmeste udtryk. Modreaktionen måtte komme. Og den hed ”the blues”. Ned til rødderne.

Der var gang i bluesscenen i slutningen af 80erne. Det er der også i dag. Efter mange år, hvor de fire oprindelige medlemmer af Trouble Cats har haft travlt med andre orkestre og andre job, gendanner de nu det gamle band. Trouble Cats ”classic” er tilbage, og kvartetten er spillelystne som aldrig før.

Et band med synkronbegejstring
Morten, Henrik, Martin og John. Det lyder som et band, ikke sandt? Det er det også. Kemien mellem de fire musikere er til stede på samme måde, som da de begyndte at spille sammen for 25 år siden. Dengang var der et eller andet uforklarligt, der fik det hele til at fungere. Der var en direkte hotline til publikums sanser.

I september 2013 blev Trouble Cats gendannet i forbindelse med en stor koncertsaften på spillestedet Fatter Eskil i Aarhus. Stedet kan i 2013 fejre 40 års jubilæum, og en lang række bluesbands fra Aarhus fejrede og hyldede Fatter Eskil, der for 25 år siden husede et vildt og blomstrende bluesmiljø i byen. Efter den aften var de gamle katte enige om én ting: ”Lets go back on the road!” Og det gør de så nu i 2014. Morten Brauner, bas og kor, Henrik Hansen, mundharpe og vokal, Martin Blom, guitar og vokal, og John Simoni, trommer.

Med fremme i 80ernes bluesboom

Bluesmusikken fik en voldsom renæssance sidst i 80erne, og folk var vilde med at stå i en tætpakket café eller på et musikværtshus, mens et slagkraftigt bluesband gav den gas på scenen.

Et af de mest populære og også flittigste bluesbands i de år var Trouble Cats. Første job var i Aarhus i december 1987 under navnet Blues ’n’ Trouble. Året efter gik det løs for alvor, og bandet åbnede den allerførste Djurs Bluesland festival. Og spillede sig snart ind på Fatter Eskil, Rådhuskroen, Kridthusene, Fru Jensen – og alle tænkelige musiksteder i hele landet. I 1989 skiftede bandet navn til Trouble Cats. LP’en ”Risky Business” udkom i 1990. I 1992 udkom albummet ”Plugged”. Bandet spillede i de år op mod 100 koncerter om året. I Aarhus var de faste gæster på Fatter Eskil, Glazzhuset og på Pustervig Torv i Aarhus Festuge, og hver en café og hvert et spillested i landet fik besøg af Trouble Cats.

Den videre færd
Bandet blev i 1992 udvidet med sangeren og guitaristen Mikael Nadolny. I 1997 stoppede Trouble Cats. I 1998 genopstod de som et nyt band og med et nyt repertoire. Bandet bestod nu af Morten Brauner, John Simoni, Martin Blom samt sangeren Jakob Ellerup. Keyboardspilleren Kristian Fogh var med i en kort periode og blev afløst af Ivan Sørensen (Gnags), der var med i en årrække. Kvartetten Simoni, Brauner, Blom og Ellerup dannede i midten af nullerne rootsrockbandet Surrounded By Birds, som mere eller mindre tog over, hvor Trouble Cats mrk II og mrk III slap.

And now….:
Ladies and gentlemen. Gi’ en hånd til Trouble Cats – nu tilbage i den go’e gamle opstilling. De kommer helt sikkert forbi på et spillested nær dig!

Trouble Cats ”classic” består af:
Henrik Hansen, mundharpe, vokal
Martin Blom Hansen, guitar, vokal
Morten Brauner, bas, kor
John Simoni, trommer

Tidligere udgivelser:
”Risky Business” Trouble Cats (1990, Olufsen Records)
”Plugged” Trouble Cats (1992, Intermusic)


TROUBLE CATS forårs tur ‘14:

Fredag 7. februar kl. 21: Pavillonen, Grenaa
Torsdag 10. april kl. 21: Vollsmose Kulturhus, Vollsmose
Fredag 11. april kl. 21: Tante Olga, Randers
Fredag 25. april kl. 21: Fatter Eskil, Aarhus
Lørdag 26. april kl. 22: Mojo, København

Se mere på www.facebook.com/troublecats.dk