Ungarsk band på mini-Danmarksturné med Tim Lothar

Af Jakob Wandam

Onsdag den 31. januar begynder en firedages turné ud over det sædvanlige. Sangeren, guitaristen og sangskriveren Tim Lothar spiller fire koncerter med det ungarske roots- og bluesband Mojo Workings, med hvem han sidste år udgav live-albummet Traveling blues nights.

Bluesnews.dk kvitterede dengang med en meget begejstret anmeldelse (læs her) og skrev blandt andet:

”Stærke sange som ”Papa told me”, ”I’ll be home again” og ”Ride train ride” får nyt liv, dels fordi Tim Lothar simpelthen bare bliver bedre og bedre, dels pga. det stemningsfulde samspil med især Tamás Szabó på mundharpe. Szabó spiller med en helt særlig bluesfornemmelse, der virker mindre påvirket af Chicago-skolen end af virtuoser på den kromatiske mundharpe som Larry Adler eller Toots Thielemans.”

Mojo Workings

Nu får et dansk publikum for første gang mulighed for at stifte bekendtskab med Tamás Szabó og hans band-kolleger i levende live ved en mini-turné, der begynder onsdag på Wintercoat i Sabro og kulminerer ved mini-festivalen Tim Lothar’s Roots i guitaristens hjemby Frederikshavn på lørdag.

Tim Lothar mødte musikerne i Mojo Workings, da han i 2012 første gang var inviteret til at spille på en festival i Ungarn. Han blev samlet op i lufthavnen af to musikere, hvoraf den ene var Tamás Szabó, som senere på dagen spillede med ved Lothars koncert og viste sig at være en fremragende mundharpespiller.

Tim Lothar

Tim Lothar vendte flere gange tilbage til Ungarn i de efterfølgende år, og i 2015 blev han præsenteret for de øvrige musikere i Tamás Szabós band. Et brag af en koncert udmøntede sig i, at Lothar i 2016 turnerede i Ungarn med Mojo Workings og indspillede, hvad der blev til Traveling blues nights.

Siden spillede de også på en festival i Nordfrankrig, og nu kommer Mojo Workings altså til Danmark og spiller en lille håndfuld koncerter med Tim Lothar.

Mojo Workings består af: Imre Oliver Honfi (vokal og guitar), János Horváth (vokal og guitar), Tamás Szabó (vokal og mundharpe) og István Mezofi (trommer). Med er desuden som særlig gæst János Mazura på tuba.

.

Turnéen omfatter følgende koncerter:

  • 31. januar: Wintercoat, Sabro
  • 1. februar: Kulturhuset i Arden
  • 2. februar: Vallekilde-Hørve Kultur & Idrætscenter
  • 3. februar: Tim Lothar’s Roots, Maskinhallen, Frederikshavn

Ved Tim Lothar’s Roots kan man endvidere opleve guitaristen og sangeren Jesper Theis.