“Vi glæder os til at møde alle de andre”

Med kun en måneds tid til den 7. udgave af European Blues Challenge er de sidste forberedelser godt i gang. Samtidig har alle 21 bands påbegyndt den sidste, afgørende nedtælling inden afgangen til Horsens, hvor konkurrencen finder sted i Forum Horsens 7. og 8. april; med mulighed for at nyde god blues allerede fra Opening Night på Horsens Ny Teater og Kulisselageret 6. april.

Alle håber, selvfølgelig, på at vinde og blive uofficiel ”Europamester i blues”. Men det er oplevelsen og samværet med alle de andre bluesmusikere, deltagerne især glæder sig til – uanset hvor i Europa de kommer fra.

The Blues Infusion_01– Selvfølgelig vil vi gerne nå til tops i konkurrencen og nå ud til et nyt publikum, men at netværke med musikalske kolleger, klubber og promotors er også meget vigtigt. Vi har bidt os fast på den østrigske scene; nu vil vi gerne krydse nogle grænser med vores musik, siger således Peter Peduzzi, der er guitarist i The Blues Infusion fra Østrig.

Esa Kuloniemi fra finske Honey B. Family supplerer:

– Flere kontakter og derigennem flere udenlandske jobs er vigtigt. Men samtidig er det altid rart at møde udenlandske kolleger, som deler den samme musiksmag som os. Så vi glæder os til at møde alle de andre, siger han.

Plads til at dyrke rødderne

Den rumænske deltager Southernman Robbie – som er døbt Robert Zsugya – ser European Blues Challenge som en fantastisk mulighed for at præsentere sin musik for ligesindede.

Southernman Robbie Foto: Adrian Mociulschi

Southernman Robbie
Foto: Adrian Mociulschi

– Ved EBC møder jeg et publikum, som virkelig kan forstå den musik, jeg laver. Min ”old time blues” er ikke den mest sædvanlige nu om dage, men jeg vil gerne vise andre, at der stadig er nogen, der dyrker de rødder, meget af den moderne musik er vokset ud af, siger han.

Alle er i gang med forberede deres optræden og spiller masser af jobs for tiden – Southernman Robbie er desuden i gang med at indspille et nyt album – og med kun 25 minutter til at overbevise juryen skal showet sidde perfekt, siger Kasper Bjerre fra danske The Cornfeds:

The Cornfeds

The Cornfeds

– Vi arbejder på at finde en balance mellem musikken og kommunikationen med publikum, og så bruger vi en del tid på at finde den rigtige sammensætning af numre, forklarer han.

Med kun knap 100 km til Horsens er The Cornfeds det band, der har den letteste rejse til Horsens, og Kasper Bjerre håber da også at kunne trække både familie og venner med en lille tur sydpå til de to konkurrencedage.

– Men i det hele taget glæder vi os til oplevelsen af så mange mennesker samlet omkring bluesmusikken. Alle er der, fordi de brænder for at være der, og kan kun give en fantastisk stemning, siger Kasper Bjerre.

Easy-going i Danmark

Los Mambo Jambo

Los Mambo Jambo

Dani Nello, der spiller saxofon for den spanske deltager Los Mambo Jambo, glæder sig til at komme ud og præsentere sin musik for et nyt publikum og hele det europæiske bluesmiljø.

– Bare at deltage og opleve at være med vil være berigende, selv om det selvfølgelig vil være sjovt at vinde. Vi kommer med masser af energi og arbejder også meget med sætlisten, så vi kan få det optimale af den korte tid på scenen. Men først og fremmest glæder vi os, siger Dani Nello.

Honey B. Family

Honey B. Family

For mange af deltagerne er besøget i Horsens deres første tur til Danmark, om end Esa Kuloniemi tilbage i 90’erne turnerede flittigt i landet med Honey B. & the T-Bones.

– Vi har bl.a. spillet i både Aarhus og Vejle, men aldrig i Horsens. Vi har altid følt os velkomne i Danmark og sætter pris på den ”easy-going” måde, danskerne er på, og det ser vi frem til at opleve igen, siger han.

Hele programmet for European Blues Challenge i Horsens kan ses på ebchorsens2017.dk.