Nyt fra Ole Frimer Band

Ole Frimer
Foto: Frank Nielsen

Tekst: Peter Widmer

Som det vil være mange bluesinteresserede bekendt, har keyboard-troldmanden Palle Hjorth forladt Ole Frimer Band.

Det mangeårige Ole Frimer Band-medlem, der for blues- og ikke-bluesinteresserede blandt andet vil være kendt for sit medlemskab af Savage Rose, havde, ifølge Ole Frimer, for meget om ørerne.

Dette fortalte Ole Frimer til Bluesnews.dk i forbindelse med en glimrende Ole Frimer Band-koncert på Anarkist i Odense, lørdag den 18. maj 2019.

Palle Hjorts aktiviteter omfattede, foruden det faste job med Ole Frimer Band, for eksempel medlemskab af The Pocket Players, samspil med Peter Sommer og virke med Gorm Bull med mere.

Udfaset

Palle Hjorth
Foto: Frank Nielsen

Ole Frimer sagde endvidere, at alle disse aktiviteter gjorde, at Palle Hjorth kun havde lejlighed til at spille med Ole Frimer Band i ganske få sammenhængende perioder om året.

Dette var ikke optimalt for Ole Frimer Band i det lange løb, så Palle Hjorth blev – i al fredsommelighed og venskabelighed – langsomt udfaset som medlem af Ole Frimer Band i løbet af 2018.

Når Palle Hjorth ikke var i stand til at spille jobs med Ole Frimer Band, trådte tangentmanden Niels Ole Thorning til som afløser, og samspillet mellem ham og den øvrige del af Ole Frimer Band forløb virkelig godt. Så godt, at Niels Ole Thorning officielt blev fast medlem af Ole Frimer Band pr. 1. januar 2019, fortalte Ole Frimer.

Alsidig

Niels Ole Thorning er en alsidig herre med stor spilleerfaring. Han har været på banen i adskillige år og har backet flere forskellige udenlandske musikere, så som den amerikanske sanger og guitarist Lloyd Jones.

Niels Ole Thorning
Foto: Frank Nielsen

Niels Ole Thorning har også været på scenen med sanger, sangskriver og guitarist Seth Walker fra USA (læs koncertanmeldelse her).

Derudover har Niels Ole Thorning været fast medlem af det herlige, sørgeligt hedengangne orkester Kent Thomsen & de Dyre Drenge og af det esbjergensiske orkester Shaky Ground.

Niels Ole Thorning har også spillet – og indspillet – med navne som Johnny Madsen, Henning Stærk og Peter Belli. Desuden har han længe haft et velanskrevet indspilningsstudie, Studie NO.

Lydbillede

Ole Frimer
Foto: Peter Widmer

Ole Frimer Bands nye medlem er en alsidig herre, der har tilføjet orkesteret et noget andet lydbillede, end man længe har været vant til.

Med Niels Ole Thornings forgænger Palle Hjorth ved tangenterne var Ole Frimer Bands lyd overvejende præget af orgeltoner, men pianotoner var der også fra tid til anden.

Imidlertid er det nu primært el-klaveret, der er det dominerende, selv om Niels Ole Thorning også spiller el-orgel.

Desuden er mange af Ole Frimer Bands ældre numre blevet omarrangeret og har fået flere nye krøller og finurligheder indbygget, så med Niels Ole Thornings tiltræden har orkesteret og sammes repertoire fået et friskt pust.

Busk & Frimer

I 2016 indledte Ole Frimer og den norske guitar-troldmand Vidar Busk et frugtbart samarbejde under navnet Busk & Frimer (læs mere om Vidar Busk her).

Ole Frimer og Vidar Busk
Foto: Michael Gregers Nielsen

Dette mundede ud i flere koncerter. Blandt andet spillede de på Horsens Blues Festival (læs mere her).

På Horsens Blues Festival 2016 mødte Bluesnews.dk Vidar Busk og Ole Frimer, og begge tilkendegav, at deres samarbejde ville fortsætte (læs her).

De to guitaristers forsikring om at fortsætte deres samarbejde viste sig at holde stik, for i 2017 gav de flere koncerter sammen, blandt andet på Randers City Blues Festival og i Odense (læs her og her).

Tilbage

Vidar Busk
Foto: Frank Nielsen

I år vender Vidar Busk så atter tilbage til Danmark for at spille nogle koncerter med Ole Frimer og to musikere fra Ole Frimer Band.

Busk & Frimer består således af: Vidar Busk på guitar og vokal, Ole Frimer på guitar og vokal, Jesper Bylling på bas og Claus Daugaard på trommer.

Busk & Frimer spiller deres første job på Ebeltoft Havn den 23. maj. Desuden kan de opleves på Underværket i Randers den 24. maj og i Højbjerg på Kulturhuset P4 den 25. maj.

Med kun disse tre muligheder for at opleve Busk & Frimer i foråret 2019 er det om at kende sin besøgelsestid og troppe op til deres koncerter.

Nyt album

Ikke nok med, at Ole Frimer Band i år har fået ny tangentmand, og at man igen får lejlighed til at høre Busk & Frimer i levende live. Ole Frimer Band pusler nemlig også med et nyt album.

I 2014 blev det Danish Music Awards-nominerede, dansksprogede Ole Frimer Band-album Blålys udgivet.

Ole Frimer Bands kommende album bliver ”en tvilling til Blålys,” sagde Ole Frimer til Bluesnews.dk og fortalte desuden, at han er i fuld gang med at skrive de sidste numre til det kommende album.

Størstedelen af de nye numre er på plads, og albummet forventes at udkomme til september 2019.