Otte danske navne på plakaten hos Skovby Blues

Tekst: Jakob Wandam

Den 2.-3. juli 2021 er der for fjortende gang Skovby Blues, en festival, som i år finder sted på Lysabild Forsamlingsgård på Sydals. Der er sat 150 billetter til salg her, og man skal til at skynde sig, for allerede den 10. april meddelte Skovby Blues, at halvdelen af billetterne var solgt.

På plakaten er otte danske orkestre og solister, som festivalen har samlet fra hele landet. Fire af dem er aktuelle med albumudgivelser, og to af navnene stammer fra Skovby Blues’ eget ”opland”, nemlig orkestrene Southern Cross og The Roughhaired Chickendogs.

En sand blues-by

Southern Cross

Southern Cross kommer fra Padborg, “der overvejende består af store trucks, grillbarer og benzinstationer der mest sælger diesel – en sand blues-by,” som Skovby Blues skriver. Southern Cross beskriver sig selv som et blues- og southern rock-band.

The Roughhaired Chickendogs er et tilbagevendende navn på Skovby Blues-plakaten og har da også eksisteret i mere end tyve år. Bandnavnet er en direkte oversættelse af ”de ruhårede hønsehunde”, og bandet fra Als spiller både egne numre og coverversioner.

The Roughhaired Chickendogs

Repertoiret af covers hos The Roughhaired Chickendogs rækker tilbage til 1920’ernes og 30’ernes blues som hos Robert Johnson eller Leroy Carr og frem til 1960’erne med navne som Bo Diddley, The Rolling Stones og Buddy Holly.

The Roughhaired Chickendogs består af Halfdan Neumann på sang og guitar, Leo Bram på guitar, dobro og mundharpe, Bent Ruggaard-Nielsen på trommer og Lars Iversen på bas.

Veteran

H.P. Lange
Foto: Frank Nielsen

Også H.P. Lange fra Djursland må siges at være en veteran på festivalen; han har optrådt på samtlige tretten inkarnationer hidtil. Guitaristen, sangeren og banjospilleren H.P. Lange har også mere end tredive år bag sig som turnerende musiker, og karrieren har budt på tre Danish Music Awards.

Senest fik han og bandet H.P. Lange Big Gumbo prisen for Årets Danske Bluesudgivelse 2020 (læs her) for albummet I feel fine (læs anmeldelse her).

På Skovby Blues 2021 optræder H.P. Lange solo, og man må forvente både egne numre og udvalgte covers inden for delta blues, cajun og oldtime-folkemusik.

Velanmeldt

JB & the Hüggeli
Foto: Frank Nielsen

Guitaristen og sangeren Jesper Bjarnesen står i front for bandet JB & the Hüggeli, som tidligere kaldte sig Det Hyggelige Blues Band. Det Horsens-baserede ensemble debuterede sidste år med det velanmeldte album Thank you blues med sange skrevet af Jesper Bjarnesen (læs Bluesnews.dk’s anmeldelse her, og læs meget mere om Jesper Bjarnesens indspilninger her).

Stilmæssigt tager JB & the Hüggeli udgangspunkt i Chicago- og Texas blues. Ud over Bjarnesen består bandet af Oscar Martin Eriksen på trommer (også kendt som ”Big O” i orkestret Big O & the Blue Quarters), Jais Kurečko Eriksen på bas (med en fortid i samme orkester) samt Hans Jørgen ”Hanse” Jensen på saxofon og Kim Nedergaard på klaver (begge blandt andet fra Kims Bacon).

Hårdtslående

Fennec on Fire

Fennec on Fire fra Odense leverer måske Skovby Blues’ mest hårdtslående indslag. Bandet er i hvert fald en bluesrock-powertrio, som tager sin inspiration fra 1970’ernes heavy rock og 1990’ernes grunge. Også teksterne kredser gerne om tunge emner som politik, samfund og identitet.

Trioen består af Thomas Krat på vokal og guitar, Mathias Vinsten på bas og Tristan Lau Hoyle på trommer. De udgav i 2018 debutalbummet Stuck in the desert.

Asker Hvidepil

Guitaristen og sangeren Asker Hvidepil fra København præsenterer et samtidigt greb på blues, ragtime, folk og gospel. Asker Hvidepil har spillet som solist både i Danmark og i USA, og han har også tidligere optrådt med kvartetten One Trick Pony.

Tilbage i 2011 blev Asker Hvidepil udvalgt til at konkurrere om Møblomaniaprisen hos B’Sharp – Silkeborg Rhythm’n Blues Association. Det var denne talentkonkurrence, der siden udviklede sig til Danish Blues Challenge.

Uptempo-blues og boogie

Jensens Juke Joint

Fra Holbæk kommer kvartetten Jensen’s Juke Joint. Stig Jensen på vokal og guitar, Peter Beer på bas, Søren ”Nix” Nikolajsen på mundharpe og Jesper Danielsen på trommer spiller hovedsageligt uptempo-blues og boogie i stil med 1960’ernes British blues boom – en lidt mere rock-påvirket fortolkning af det amerikanske forlæg.

Jensen’s Juke Joint udgav en cd med samme navn sidste år, som bestod af bandets egne sange og arrangementer (læs anmeldelse her).

Hovednavnet

Hazim Osman (Hoopleheads)
Foto: Mads Sabroe

Hovednavnet på Skovby Blues er i år Hoopleheads. Det københavnske orkester er aktuelt med albummet Delirious, som er deres første fuldlængdeudgivelse (læs anmeldelse her), men bandet har eksisteret i sin nuværende form i syv år.

Hoopleheads vil runde festivalen af med energisk soul blues, funk og blues rock. Bandet består af Hazim Osman på vokal, Peter Viuf på keyboard, Jørgen Grønhøi Hansen på bas, Mikkel Bruhn Schuster på guitar, Jesper Ejdorf Brøsted på saxofon og Johnny Benth Hansen på trommer.