Påskekoncert fra ”Kai’s stue”

Tekst: Jakob Wandam

2. påskedag, mandag den 5. april, er der mulighed for at se og høre de tre musikere Kim Nedergaard, Jørgen Nielsen og Jesper Bjarnesen spille blues og jazz i Silkeborg. Det sker ved en streaming-begivenhed arrangeret af bluesentusiasterne Kai Krogh Kristiansen og Maria Watt Hermansen, og koncerten finder sted i Kais stue.

Kai Krogh Kristiansen, der er tidligere formand for B’Sharp – Silkeborg Rhythm’n Blues Association, har efterhånden en stærk tradition for at lægge hus og have til blueskoncerter, og Bluesnews.dk har været med adskillige gange (læs her, her, her, her og her).

Denne gang må koncerten dog blive uden publikum, naturligvis på grund af corona-restriktionerne, og derfor må interesserede følge med via en livestream, der begynder klokken 14 og varer cirka to timer inklusive pause.

Traditionel jazz

Kim Nedergaard
Foto: Jakob Wandam

Kim Nedergaard (piano og sang) og Jørgen Nielsen (bas) slår begge deres folder i det traditionelle jazzorkester Bourbon Street Jazzband, som har udgivet et par håndfulde album, og som blandt andet er fast inventar på Riverboat Jazz Festival i Silkeborg.

Jørgen Nielsen har også kunnet høres med blandt andre River Jazz & Blues Band, Frimer Band, Troels Jensen & H.P. Lange og LP’s Blues Band. Han er endvidere medlem af Loveless Blue Jazz Quintet.

Jørgen Nielsen
Foto: Jakob Wandam

Nedergaard og Nielsen er endvidere begge medlemmer af Kims Bacon, der har to jazz- og rhythm & blues-cd’er på samvittigheden, nemlig Hey little girl (1995) og Live 2002 (2002). På sidstnævnte har de Jesper Bjarnesen som gæstevokalist, og han er altså tredjemand ved mandagens koncert.

Jesper Bjarnesen (guitar og sang) har en lang karriere bag sig inden for blues, rock, jazz m.m. (læs meget mere om den her). I dag kan han blandt andet høres som frontfigur i bluesbandet JB & the Hüggeli, som sidste år udsendte albummet Thank you blues (læs anmeldelse her). JB & the Hüggeli tæller også Kim Nedergaard.

Støtte

Jesper Bjarnesen
Foto: Frank Nielsen

Man kan koble sig på mandagens livestream her. Den bliver streamet via Facebook, og det er gratis at se med. Man er dog mere end velkommen til at støtte med et beløb via MobilePay på nummeret 23 32 67 36. Musikerne vil naturligvis blive aflønnet for deres arbejde uanset donationerne.

Bjarne Guldhammer Skjerbæk står for transmissionen, mens det er Maria Watt Hermansen, der er ansvarlig for at organisere koncerten.

Kai Krogh Kristiansen og Maria Watt Hermansen satser på at kunne arrangere i alt tre hjemmekoncerter i løbet af 2021.