Alan Haynes indspiller med JB & the Hüggeli

Tekst: Jakob Wandam

Mange danske bluesfans kender til den amerikanske guitarist Alan Haynes. Texaneren har igennem mere end et årti turneret særdeles flittigt i Danmark, hvor han har et stort og trofast publikum. Når han spiller her, optræder Alan Haynes som regel med dansk backing, og han har blandt andre turneret sammen med Henrik Poulsen, Mads D. Andersen og Mathias Rindom.

I forbindelse med en koncert på Platform K i Horsens sidste år opstod en ny konstellation, idet den lokale blueshelt Jesper Bjarnesen var blevet inviteret til at spille som special guest med Alan Haynes’ band (læs mere om Jesper Bjarnesen her). Til lejligheden skrev Bjarnesen nummeret ”Not from Texas”, en hyldestsang til Texas bluesen i almindelighed og til Alan Haynes i særdeleshed.

”Not from Texas” blev spillet ved koncerten, og da Alan Haynes hørte, at sangen skulle med på et kommende album med Bjarnesens band, JB & the Hüggeli, tilbød amerikaneren at medvirke på nummeret. Som sagt, så gjort: Alan Haynes indspillede leadguitaren hjemme i Austin, Texas på sin berømte Fender Stratocaster ”Red”, som tidligere har tilhørt Stevie Ray Vaughan.

Texas blues-stil

Alan Haynes og Jesper Bjarnesen

Resultatet er en single, som udkommer digitalt den 1. december 2023. Og ”Not from Texas” vil altså også være at finde på JB & the Hüggelis kommende album The blues supadapa. Sangen er i klassisk Texas blues-stil, og på nummeret hører man Jesper ”JB” Bjarnesen på vokal og rytmeguitar, Alan Haynes på leadguitar, Jais Kurečko Eriksen på bas og Oscar Martin ”Big O” Eriksen på trommer.

JB & the Hüggeli blev grundlagt i Horsens i 2015 som Det Hyggelige Blues Band af Jesper Bjarnesen, Oscar Martin Eriksen og Jais Kurečko Eriksen. Siden kom også Hans Jørgen ”Hanse” Jensen (saxofon) til, og da gruppen under det nye navn indspillede Thank you blues i 2020 (læs anmeldelse her), var besætningen udvidet med Kim Nedergaard på tangenter. I dag er JB & the Hüggeli tilbage i kvartetformat, idet Kim Nedergaard er udtrådt af gruppen igen.

Man kan pre-save singlen ”Not from Texas” her – så er man klar til at lytte, det øjeblik sangen udkommer den 1. december.