Anmeldelse: Fancy Lee: Introducing Fancy Lee (Shit Town Records)

Af Jakob Wandam

Sangerinden Nina Massara pladedebuterede tilbage i 2017 med det Morten Wittrock-producerede album Watch me (læs anmeldelse her). Siden fulgte en række singleudgivelser (læs blandt andet her), men nu er hun klar med et nyt projekt under navnet Fancy Lee.

Fancy Lee er opstået i miljøet omkring Mojo Blues Bar i København og er dannet af Nina Methling, som hun i dag kendes, sammen med guitaristerne Marc Chain og Fabian Vang samt trommeslageren Anders Toft. Bandet kan høres en gang om måneden ved Mojos ”Psychedelic Tuesdays”, og nu er de debuteret med, hvad der i gamle dage ville være en dobbelt A-side, men i dag er en digital single eller ep med to numre, ”Witches’ daughter” og ”Shit town”.

Lyden er af dyster bluesrock med skramlede guitarrifs i en produktion, som vil behage fans af Dan Auerbach (The Black Keys) og The Doors. Nina Methlings stemme, som gør flittig brug af vibrato på en måde, der genkalder Anisette, er fuld af trods og styrke på ”Witches’ daughter”. Trommelyden er ulden og giver et sumpet udtryk, som den skarpe, men også let forvrængede leadguitar skærer igennem. Det fungerer virkelig godt og giver et samlet billede af mysticisme og aggression.

”Shit town” fortsætter den kompromisløse tone, nu baseret på en bluesy guitarrytme. Nina Methling nærmest reciterer versene og afbrydes af et Steve Hackett-agtigt guitarforløb. Nummeret er koncist og fængende, og Introducing Fancy Lee skriger på en efterfølger, for man er så klar på at lytte videre, når ep’ens små syv minutter er udløbet.

Introducing Fancy Lee er en mere end lovende debut, og vi håber på mere fra Fancy Lee, for disse to numre får vores klare anbefaling.

Der er releasekoncert for Introducing Fancy Lee på H15 i Kødbyen i København på torsdag den 23. november. De to numre kan allerede nu findes på streamingtjenesterne.