Beefeaters turnerer i foråret

Beefeaters (Rune René Hansen, Anders Haahr, Torben Guldager Rasmussen, Frederik Schnoor)

Tekst: Jakob Wandam

Forleden kunne Bluesnews.dk fortælle, hvorledes Danmarks ældste bluesgruppe Delta Blues Band havde valgt at fortsætte efter grundlæggeren Troels Jensens død i 2020 (læs her). Nu er der lignende nyt fra et andet af tressernes store, danske bluesbands.

Den danske rhythm & blues- og syrerockgruppe Beefeaters udgav to banebrydende album mellem 1967 og 1969 og lukkede og slukkede så i 1971. Der skulle gå næsten halvtreds år, før bandets organist Morten Kjerumgaard Reumert i 2018 lod Beefeaters gendanne med ny besætning (læs her).

I de følgende år turnerede Beefeaters og spillede 20 koncerter rundt om i Danmark (Bluesnews.dk så dem på Underværket i Randers i 2019; læs her). Men i oktober 2021 døde Morten Kjerumgaard Reumert (læs her), som var det eneste tilbageværende medlem fra den gruppe, der indspillede pladerne i 1960’erne, og dermed var det nærliggende at antage, at det atter var forbi med Beefeaters.

I live

Frederik Schnoor
Foto: Frank Nielsen

Men nu har de resterende medlemmer af Beefeaters – Frederik Schnoor (guitar og sang), Torben Guldager Rasmussen (bas) og Rune René Hansen (trommer) – besluttet at holde Beefeaters-musikken i live og drage på turné i foråret 2023. Med sig har de organisten Anders Haahr, der lige som Schnoor og Hansen tillige spiller i bandet Freddie and the Phantoms.

Det sker i overensstemmelse med Morten Kjerumgaard Reumerts ønske, fortæller bandet i en pressemeddelelse. Og det er der ikke noget mærkeligt i: ”Da vi fire genstartede Beefeaters i 2018, fortalte Morten, at der gennem årene var 24 musikere gennem bandet i 1964 til 1971. Beefeaters har altid – og vil altid være et band, der bevæger sig gennem historien, med respekt for hvad der gik forud,” skriver Schnoor, Guldager og Hansen.

Og selv om Beefeaters vil spille numre fra Beefeaters (1968) og Meet you there (1969), bliver der også plads til nye kompositioner. Morten Kjerumgaard Reumert & co. nåede nemlig at skrive nye numre i perioden 2018-2020, og de vil blive luftet ved Beefeaters’ forårskoncerter.

Foreløbig er der fire koncerter planlagt:

  • 8. marts: Tisvilde Højskole, Tisvilde
  • 10. marts: Mojo Blues Bar, København
  • 18. maj: Realen, Fanø
  • 10. juni: Kun for Forrykte Festival, Anlægget, Stubbekøbing

Hold øje med Bluesnews.dk’s koncertkalender her for at se Beefeaters’ og andre kommende blueskoncerter i Danmark.