Biografpremiere på Mojo-filmen Copenhagen roots

Troels Jensen

Tekst: Jakob Wandam

Kasper Rasmussens dokumentarfilm om Mojo Blues Bar, Copenhagen roots, har været tilgængelig på folkebibliotekernes streamingtjeneste Filmstriben siden september 2022. Nu bliver det imidlertid også muligt at se filmen på det store lærred.

Det sker på Cinemateket i Gothersgade i København lørdag den 16. september. Ved et særligt event klokken 14 byder filmens instruktør Kasper Rasmussen velkommen, inden Copenhagen roots så vises. Og efter filmen er der levende musik med sangeren og guitaristen Kenn Lending i baren ved siden af biografen.

Et kærligt portæt

Kenn Lending
Foto: Jakob Wandam

Kenn Lending, der selv har optrådt mere end 600 gange på Mojo, er også en af de medvirkende i Copenhagen roots. Filmen er et kærligt portræt af Danmarks vigtigste bluesspillested og den særlige stemning, der hersker på landets eneste bluesbar.

Det tegnes gennem interviews og koncertoptagelser, og ud over Kenn Lending ser man blandt andre Troels Jensen, Lea Thorlann, Alain Apaloo og The Kokomo Kings (læs anmeldelse af Copenhagen roots her).

Instruktøren Kasper Rasmussen er i øvrigt selv bluesmusikere og kendes af både Mojo-gæster og andre som forsanger i Mojo Makers.

Der er gratis entré til både filmfremvisning og koncert. Men vil man sikre sig en plads i biografsalen, er det en god ide at bestille billet, og det kan gøres her.