Danske bluesudgivelser efterlyses til DMA Blues 2015.

”ÅDMA_plakat_A0_ajrets Danske Bluesudgivelse” skal igen i år tildeles en Danish Music Award. Derfor er det nu muligt at indsende udgivelser til nomineringsrunden. Prisen overrækkes onsdag d. 23. september ved et aftenarrangement på Amager Bio, og det er selve åbningsdagen for Copenhagen Blues Festival, der afholdes fra den 23.-27. september.

Thorbjørn Risager (& The Black Tornado) vandt sidste år, for anden gang i træk, en Danish Music Award for ”Årets Danske Bluesudgivelse. Nu nærmer sig tiden, hvor prisen igen skal overrækkes, og derfor kan man nu indsende det seneste års danske bluesudgivelser til nomineringspuljen.

Prisen bliver igen overrakt under Copenhagen Blues Festival, som finder sted fra den 23.-27. september. Det præcise tidspunkt og sted for overrækkelsen offentliggøres i løbet af sommeren, sammen med de nominerede. Prisen uddeles af JazzDanmark og ROSA, i samarbejde med Copenhagen Blues Festival.

DMA Blues prisen skal være med til at styrke den danske blues-scene og forhåbentlig være med til at sende musikerne og musikken ud over landets grænser. De sidste to års vinder, Thorbjørn Risager, sagde følgende efter prisoverrækkelsen:

”Det føles utrolig godt, det er en utrolig anerkendelse, igen at få prisen. Og vi er selvfølgelig rigtig glade for, at det er netop det her album, der får prisen, da vi synes, det er det bedste album, vi indtil nu har lavet. Det var et rigtig stærkt felt vi var op imod, det var vel nærmest den danske blues elite. Så derfor er vi utrolig stolte.”

 

Mangler din udgivelse?

For at komme i betragtning til en nominering er der visse betingelser, der skal være opfyldt.

– Udgivelsen skal have haft release i perioden 1. juli 2014 til og med 30. juni 2015.

– Bandleader skal være dansk eller bosiddende i Danmark, ligesom bandet skal være overvejende dansk eller med særlig relation til Danmark.

– Udgivelsen skal være af minimum 30 minutters varighed.

– Musikken må ikke have været udgivet før.

Opfylder udgivelsen betingelserne handler det bare om at få albummet indsendt til JazzDanmark, som varetager indsamlingen af blues-udgivelserne. Selve nomineringsprocessen og voteringen foretages af en uvildig jury, som i lighed med sidste år er blevet udvalgt af JazzDanmark, ROSA og personer fra det danske blues-miljø.

Indsend 6 eksemplarer til: JazzDanmark, Blegdamsvej 4, 2., 2200 KBH N. – Mærk kuverten ”DMA Blues”. Udgivelsen skal være JazzDanmark i hænde SENEST DEN 3. AUGUST. Materiale modtaget senere end denne dato kommer ikke med i nomineringspuljen.

 

Eventuelle spørgsmål omkring DMA Blues sendes til marga@jazzdanmark.dk eller ring på telefon: 3345 4300