Jake Green live-streamer koncerter fem gange om ugen

Screenshot fra en af Jake Greens streaming-koncerter

Tekst: Jakob Wandam

Mens hele Danmark er mere eller mindre lukket ned for at hæmme spredningen af coronavirus og COVID-19, er mulighederne for at komme ud og høre live-musik ikkeeksisterende. Til gengæld er der aldrig blevet live-streamet så meget musik som nu.

En af dem, der har favnet muligheden for at spille koncerter hjemmefra, er danske Jake Green. Green har gennem længere tid med jævne mellemrum streamet sine koncerter – solo eller med Jake Green Band – via platformen Mixer. Og siden regeringen bekendtgjorde forbuddet mod forsamlinger på mere end ti personer, og dermed de facto afblæste al koncertvirksomhed, har Jake Green fem gange om ugen spillet for et publikum, der ikke er til stede. I stedet er Jake Green forbundet med sine tilhørere via de sociale medier.

Jake Greens primære streamingplatform er som nævnt Mixer (se her), men flere af hjemmekoncerterne har også kunnet ses via hans Facebook-side her.

Årets Danske Bluesnavn 2017

Jake Green blev kåret som Årets Danske Bluesnavn 2017 (læs her) og har fire albumudgivelser bag sig – tre af dem med trioen Jake Green Band og ét soloalbum, Rough spring fra 2019 (læs anmeldelse her). Seneste udgivelse er live-albummet Seven years after, der ligeledes udkom sidste år (læs anmeldelse her).

Selv om blues er Jake Greens udgangspunkt, spiller han også meget andet ved disse streaming-koncerter. Green kan jævnligt ses optræde på de københavnske gader og værtshuse (læs f.eks. her), og det er dette busker-repertoire, han diverterer med online. Derfor vil man både høre Jake Greens egne sange og masser af covernumre af blues-, rock- og folk-tilsnit.

Se spilletiderne nedenfor: