Mojo Blues Bar – koncert program for november 2013.

mojo3Skandinaviens bluesmekka og landets ældste bluesspillested – nu med 30 år på bagen! – ligger i indre København. Nærmere betegnet i Løngangsstræde, kun et stenkast fra Rådhuspladsen. Med omkring 400 koncerter årligt byder det intime og hyggelige spillested på blues og beslægtede genrer dag ud og dag ind. Fra unge opkomlinge, nationale topnavne til legendariske verdensnavne indenfor det blå univers.

Torsdag 7. November 21.30 Blues Jam med Marco, Laust, Flemming og Thomas.

Det er åben bluesjam godt styret af Marco Diallo på trommer og bassisten Laust Nielsen – Denne torsdag har de guitaristen Flemming Danielsen og Thomas Skøtt Nielsen med i front.

Det er åben scene med masser af potentiale – så grib dit håndvåben og kig forbi.

Fredag 8. November 22.00 The Deepers Entré 70,-

David Kampmann (g/voc), Dan Hemmer (orgel), Jimmy Krogsgård (b) og Morten Sidenius (d)

The Deepers er et unikt bud på blues- og rootsinspireret musik, anno 2012. De har netop udgivet en ny CD og er brandvarme til en fredag aften på MOJO

Lørdag 9. November 22.00 The Mojo Makers Entré 70,-

Kasper Osman (voc/g), Kristian Hoffmann (g), Lars Emil Riis (piano) Kristian Bast (b) og Morten Hæsum (d)

The Mojo Makers er rocket blues og blueset rock og det der er indimellem. Med Kasper Osman i front og i samspil med Kristian Hoffmann og resten af orkesteret bliver man til tider sendt tilbage til dengang Free var det fedeste der fandtes. Blues og blues rock på en fed måde.

Søndag 10. November 21.30 Paul Banks

Måske dette lands allerbedste folk’blues musiker. En eminent rytmisk og teknisk guitarist. Paul Banks mestrer blues folk’ og ragtime i en sådan grad, at han også mikser stilarterne til sine egne personlige sange

Mandag 11. November 21.30 Monday Juke Joint Med Anna Glenthøj

Monday Juke Joint er en åben akustisk scene med et hovednavn og en vært. Denne mandag er det Anna Glenthøj der er hovednavnet og det er Alain Apaloo der er vært.

Tirsdag 12. November 21.30 Tuesday Night Brass Band

Fessor (trombone), Peter Marott (trompet/voc), Johan Bylling Lang (sax), Mads Mathias (sax), Henrik Silver (sousafon), Søren Frost (d) og Esben Duus (d)

I TNBB er det musikernes fælles kærlighed for udadvendt, superswingende old-school funk, New Orleans 2.nd line, jazz, soul og blues, der er på plakaten. Hvis du kan lide Dr. John, The Meters, Jon Cleary, Ray Charles osv, er TNBB et must. Spændende og overraskende gæster dukker op i løbet af aftenen og fuldender oplevelsen af et band der spiller ”Music That Makes People Dance”!

01.00 Late Night Blues med Alain Apaloo

Onsdag 13. November 21.30 Downtown Blues Band

Karina Turi (voc,) Henrik Parknov (g), Mogens Michelsen (hca), Philip Fairlie (b) og Adam Dicker (d)

Downtown Blues Band har spillet med uændret besætning siden 2007. Fra starten har bandet stået for energiske og udadvendte udgaver af standards, mindre kendte numre samt egne ting. Rytmisk bevæger de sig fra Chicago til New Orleans, med ophold i både Memphis og Nashville. Forsanger Karina, som er inspireret af navne som Etta James og Madeleine Peyroux, holder publikum i et jerngreb gennem uptempo-numre og ballader. Bandet spiller tæt og swingende og kan lide at lege. Et dejligt blues band med Country Henrik på guitar.

01.00 Late Night Blues med Claus Toft

Torsdag 14. November 21.30 Blues Jam med Marco, Laust og Claus

Denne torsdag er det legendariske Claus Toft der sammen med den benhårde rytmegruppe Marco Diallo og Laust Nielsen styrer aftenens begivenheder – der må leges.

Åben scene med masser af lir – kom og gi den gas.

Fredag 15. November 22.00 Thorbjørn Risager med Band Entré 130,-

Thorbjørn Risager (voc/g), Peter Skjerning (g), Emil Balsgaard (keys), Kasper Wagner (sax), Peter Kehl (trompet), Søren Bøjgaard (b) og Martin Seidelin (d)

Thorbjørn Risager er en af landets allerbedste sangere som de seneste 5-6 år har stået i spidsen af sit 7 mands orkester. En sjælden dansk bluessucces, der er nået langt udover landets grænser. En dejlig stemme og et unikt band – og så har de netop meget velfortjent vundet en Danish Music Award Blues for årets bedste blues udgivelse.

Lørdag 16. November 22.00 Shades Of Blue Entré 90,-

James Loveless (voc), Uffe Steen (guitar), Morten Brauner (bas) og Klaus Daugaard (trommer)

Et af tidens legendariske bluesorkestre er på banen igen – med et nyt album og en ny tourné. Fjerde album fra Shades of Blue er på gaden. Cd’en med den manende titel ”Do Right By Me” afspejler et band, der stadig er tæt på rødderne, men samtidig udfordrer arven fra de gamle mestre. Størstedelen af numrene er af egen produktion, og den dynamiske nerve og autenticitet er som altid bandets varemærke. Shades of Blue fortolker bluesen bredt på deres helt egen unikke måde – det er stadig et af landets bedste blues band.

Søndag 17. November 21.30 HP Lange

H.P. Lange er en af Danmarks dedikerede bluesmænd. Fornøjelig Delta Blues, fantastisk Rootsblues og finurlig Ragtime. Som en af de få fortolkere af den akustiske bluestradition har han siden midt-80’erne spillet mere end 100 koncerter om året i Europa og USA, lige fra små klubber til de store blues & jazz festivaler.
Sangene og fortolkningerne er hans egne men dybt forankrede i traditionen.

Mandag 18. November 21.30 Monday Juke Joint med Ned Ferm og Alain Apaloo

Monday Juke Joint er en åben akustisk scene med et hovednavn og en vært. Denne mandag er det saxofonisten Ned Ferme der er hovednavnet og Alain Apaloo der er vært.

Tirsdag 19. November 21.30 African Night

Alain Apaloo (g/voc), Gorm Bülow (keys), Ayi Solomon (perc/kor), Morten Ankerfeldt (b), og Rasmus Lund (d)

Mojo har genoptaget et forrygende projekt – African Night: Ayi Solomon, Alain Apaloo og Rasmus Lund havde for nogle år siden et sjovt projekt kørende med svedige rytmer og spændende gæster. Denne afrikansk inspirerede legeplads er blevet genoptaget med fornyet energi og nye gæster.

African Night – Happy People

01.00 Late Night Blues med Jake Green

Onsdag 20. November 21.30 Hans Knudsen og Ronni Boysen feat. Special Guest James Harman (USA)

Hans Knudsen (piano/voc) og Ronni Boysen (g) og James Harman (voc/hca)

Det er blues så det batter, med to originale danske bluesambassadører. Piano og Guitar var engang en meget populær duo i amerikansk blues – tænk bare på Leroy Carr og Scrapper Blackwell som alle, med kendskab til tidligere tiders blues må have stødt på – og hvad med Otis Spann i selskab med Robert Lockwood Jr. – Herhjemme hørte vi – bl.a. på Mojo ? Champion Jack Dupree og Kenn Lending. Ronni Boysen (g) og Hans Knudsen (piano/voc) har taget traditionen op, denne onsdag i juni og tager publikum med til en gang strenge- og tangentleg – både festligt og inderligt! Denne særlige onsdag i november får de fornemt selskab af mundharpevirtuosen James Harman.

01.00 Late Night Blues med Claus Toft

Torsdag 21. November 21.30 Blues Jam med Marco Laust og Marc Rune

Det er blues jam – traditionen tro. Det er Marco og Laust der er rytmegruppe og jamværter.

Marc Rune spiller guitar og synger – og det kan han så man tror det er løgn. Marc Rune er dybt inspireret af den traditionelle, sorte blues. Om det drejer sig om egne numre eller fortolkninger af andre, vil der unægteligt altid være en smag af Mississippi eller en stank af Louisiana. Stilen er rå og upoleret på en måde næppe set før fra den hjemlige avl, og den kendsgerning at Marc Rune har boet de sidste fire-fem år i Brasilien, gør bare bluesstuvningen endnu mere smagfyldt.

Marc Rune Lægger ud og så er der åben scene.

Fredag 22. November 22.00 James Harman Band (USA/DK/S) Entré 90,-
James Harman (hca/voc), Ronni Boysen (g), Magnus Lanshammar (b) og Danile Wienerö (d)

James Harman har en lang og glorværdig kariere bag sig med optrædender og indspilninger med stort set alt hvad der rør sig af westcoastblues artister. En fantastisk bluesman’ med over 40 år på de bluesbelagte landeveje. Harman har turneret konstant siden 1962 og har over 30 udgivelser bag sig.

Det er en bluesaften med en mester i front.

Lørdag 23. November 22.00 The Fried Okra Band Entre 70,-

Morten Lunn (g/diddley bow/voc), Thomas Foldberg (g/hca), Henrik Silver (sousafon) og Thomas Crawfurd (d)

Navnet klinger af en ægte amerikansk sydstatsspecialitet, men det klinger også af meget andet. For hvor der i gastronomien er tale om et ”New Nordic” køkken, er det ikke en overdrivelse at sige at der også eksisterer et sådan begreb indenfor blues og roots-genren. The Fried Okra Band kalder det selv for ”Northern Flat Land Grooves” Musikken er original og orkestret bevæger sig i kroge af genren, der ikke er betrådt af mange, hverken i ind- eller udland. The Fried Okra Band siger selv: ”Det handler om groove og kontakt til publikum”.

Søndag 24. November 19.00 Golden State- Lone Star Revue Entré/Forslag 170,- Mark Hummel (voc/hca), Anson Funderburgh (g), Little Charlie Baty (g/voc), RW Grigsby (b) og Wes Starr (d)

Fem af den amerikanske vestkysts allerfedeste bluesmusikere indtager Mojo denne søndag aften.

Det fås næsten ikke større det er to af de allerbedste guitarister og det er en rytmegruppe som ikke findes magen til og så har de Mark Hummel – mundharpemanden og sangeren i spidsen af det hele – det kan kun blive ekstraordinært.

22.00 Big Creek Slim alias Marc Rune

Efter Mark Hummels Golden State Lone Star Revue er det Marc Rune der indtager scenen. Marc Rune spiller en genre, som er meget inspireret af den traditionelle, sorte blues. Om det drejer sig om egne numre eller fortolkninger af andre, vil der unægteligt altid være en smag af Mississippi eller en stank af Louisiana.

Mandag 25. November 21.30 Monday Juke Joint med Sif Jacobsen og Alain Apaloo

Monday Juke Joint er en åben akustisk scene med et hovednavn og en vært. Denne mandag er det Alain Apaloo der er vært og Sif Jacobsen der er hovednavnet.

Tirsdag 26. November 21.30 Paul Banks

Måske dette lands allerbedste folk’blues musiker. En eminent rytmisk og teknisk guitarist. Paul Banks mestrer det hele -blues folk’ og ragtime i en sådan grad at han mikser stilarterne til sine egne unikke sange.

01.00 Late Night Blues med Alain Apaloo

Onsdag 27. November 21.30 Troels Jensen & the Healers featuring Blue Horns & Bells of Joy Røgfri Koncert

Troels Jensen (g/voc/p), Michael Lee Rasmussen (g), Knut Henriksen (b), Asmus Jensen (d), Anders Gaardmand (sax), Bob Rockwell (sax), Nis Toxværd (sax), Lea Thorlann (kor) og Pia Trøjgård (kor)

Troels Jensen er yderst anerkendt i bluesbranchen og har været frontfigur i bandet Delta Blues Band, ligesom han har spillet sammen med Billy Cross i Delta Cross Band. Nu er han frontfigur for det ni mand store bluesorkester, The Healers. “Look This Way” det er et sjældent godt band”

Af hensyn til artisten må der først ryges efter koncerten.

01.00 Late Night Blues med Claus Toft

Torsdag 28. November 19.00 Hamilton Loomis (USA) Entré 120,-

Hamilton Loomis (voc/g/hca), Fabian Hernandez (sax/keys/vocals), Kent Beatty (b/voc) og Ryan Cortez (d/voc)

Vi gentager succesen fra 2012. ”A treat” Texaneren Hamilton Loomis og hans superfede og funky’e band indtager Mojo. Hammilton Loomis har flere gange tidligere med stor succes besøgt Danmark, men det er kun anden gang hans eksplosive og storswingende Texasblues bliver præsenteret på Mojo. Tjek ham ud, det er fremtiden – han har sågar fået den ære at åbne for BB King på en belgisk festival i selskab med Ten Years After, John Foggerty, Steppenwolf, Keb Moe, Kenny Wayne Sheppard og John Mooney.

Her er en texansk bluesman’ der kan sit kram.

22.00 Blues jam med Joachim Svensmark

Joachium Svensmark (g/voc), Morten Ankerfeldt (b) og Rasmus Lund (d)

Guitaristen Joachim Svensmark styrer denne torsdags åbne scene.

Fredag 29. November 22.00 The Blues Overdrive med Kjeld Lauritsen Entré 70,-

Kjeld Lauritsen (orgel), Martin Olsen (g/voc), Andreas Andersen (g), Thomas Birck (b) og Lars Heiberg (d)

Prisvindende dansk blues med international klasse. Blues du IKKE må gå glip af. Sådan kan man opsummere de bragende gode anmeldelser The Blues Overdrive har fået fra ind og udland de seneste par år. Med et repertoire bestående af selvskrevne numre i absolut topklasse er bandet foregangsmænd for en opdateret variation af bluesgenren, hvor den traditionsrige musik bringes ind i en nutidig relevant kontekst. Denne dejlige fredag i september har de fået besøg af en af landets fornemste organister: Kjeld lauritsen.

Lørdag 30. November 22.00 Copenhagen Slim Band Entré 70,-

En af landets mest energiske bluesmænd. En power vokal og et pågående mundharpespil backet af et superfedt band. Med afsæt i stor kærlighed til Delta og Chicago blues’en springer kvartetten “CPH Slim”, med “Årets Danske Bluesnavn 2009” aka Nisse Thorbjørn i front, ind i et univers af soul, blues og jazz. Kvartettens store originalitet og evne til genfortolkning af de ellers godt kendte genrer skaber en intens og fortættet atmosfære.