Nye singleudspil fra Sahra da Silva og Richard Farrell

Sahra da Silva og Richard Farrell
Foto: Frank Nielsen

Tekst: Jakob Wandam

Sangerinden Sahra da Silva har for en uge siden udsendt singlen ”One way”. Det er den tredje forløber for hendes kommende album, og ligesom de to forrige – ”Just a bit crazy” (læs her) og “Learn to love again” (læs her) – læner ”One way” sig i en klassisk soul-retning mere end mod egentlig blues.

Det er igen Laust ”Krudtmejer” Nielsen, der har stået for produktion og arrangement, og sangen er komponeret af Sahra da Silva og Laust ”Krudtmejer” Nielsen i fællesskab. Peter W. Kehl og Hans Nybo medvirker på blæsere, mens Sara Broberg synger kor.

Du kan se den officielle musikvideo til ”One way” nedenfor eller høre singlen på streamingplatformene.

Sahra da Silvas kommende album bliver det tredje fra hendes side. Hun debuterede med den soul- og funk-prægede Oh, love! i 2014, inden hun med #blueswoman i 2020 tog et skridt i retning af egentlig blues (læs anmeldelse her).

Siden er det kun gået fremad for den arbejdsomme sangerinde, der blandt andet kunne modtage to Danish Music Award Blues-nomineringer i 2022 (læs her, og læs mere om Sahra da Silvas indspilninger her).

Single nummer tre

Også sangeren Richard Farrell er klar med en ny single. ”Whose steps will I follow” udkom den 3. februar, og det er single nummer tre fra albummet Bathing in cold water, som Richard Farrell udsender den 22. februar. ”My guardian, gardener & keeper” udkom i december sidste år (læs her), og ”Never been told” fulgte den 11. januar i år.

”Whose steps will I follow” er skrevet af Richard Farrell selv, og på indspilningen medvirker hans faste kvartet: Lars Emil Riis Madsen på klaver, Spencer Gross på kontrabas, Lars Heiberg Andersen på trommer og Farrell selv på vokal og guitar. Man kan finde ”Whose steps will I follow” på sin yndlingsstreamingtjeneste og lytte her.

Richard Farrell
Foto: Frank Nielsen

Ved siden af kvartetten er Richard Farrell forsanger i Trainman Blues, som har udgivet tre album og vundet lige så mange Danish Music Awards. I eget navn udgav Richard Farrell i 2012 albummet Lights at sea, og på soloudgivelserne dyrker Farrell en mere singer/songwriter-orienteret stil, der blander blueselementer med folk, soul og jazz.

Richard Farrell Quartet spiller releasekoncert for Bathing in cold water på Charlie Scott’s Bar i København fredag den 17. februar. Man har også mulighed for at høre Richard Farrell Quartet – og erhverve sig et eksemplar af lp’en – på Dexter i Odense den 1. marts, på AbZalon i Aalbog den 2. marts, i Maskinhallen i Frederikshavn den 3. marts eller på Ideal Bar i København den 9. marts.