Sensommerblues i Nærum indvarsler ny musikklub

Smalltown Blues Band

Tekst: Jakob Wandam

Der er et skrigende behov for en alternativ scene til andre musiktilbud end de store bands og solister. Det mener en flok mennesker inden for musikmiljøet i Nærum nord for København, og derfor forsøger de nu at søsætte et nyt initiativ: en musikklub, der kan lave arrangementer inden for stilarterne blues, jazz, singer/songwriter, rock, folk m.m.

Det første arrangement bliver en bluesaften, der byder på hele tre bands.

Københavnske Smalltown Blues Band åbner ballet klokken 18.30. Bandet har eksisteret siden 1981 og består i dag af Torben Rønholt (sang og guitar), Jacob Kragh (guitar og mundharpe), Henning Pold (bas og kor) og Hans Fagt (trommer og kor). Smalltown Blues Band spiller swingende Chicago-inspireret blues og rhythm & blues og har udgivet fire album, senest Living the blues, der udkom i 2012.

Bluesrock

Blues Brew

Jacob Kragh er også mundharpemand hos bluesrock-bandet Blues Brew, der er næste indslag på programmet. Her spiller han sammen med Per ”Chæg” Christensen (vokal og keyboards), Henrik Mathiassen (bas og guitar), Kim Emmanuel Raffel (guitar) og Simon Vadstrup (trommer). Blues Brew albumdebuterede i december 2019 med Life in the blues lane (læs anmeldelse her).

Copenhagen Blues Band
Foto: Jakob Wandam

Sidste orkester på programmet er Copenhagen Blues Band. Lige som Smalltown Blues Band er Copenhagen Blues Band et af hovedstadens hæderkronede orkestre fra 80’erne, som blev gendannet i år og spillede et par reunion-koncerter på Bartof Station (læs her). De arbejder nu på et album. Copenhagen Blues Band består af Charlotte Ottenheim (vokal), Felix Falch (guitar og vokal), Peter Østbirk (orgel), Finn Poulsen (guitar, mundharpe og vokal), Nils Bonne (bas) og Frede Christiansen (trommer og vokal).

Mad

Koncerten finder sted lørdag den 25. september på Fabrikken, Byageren 7 i Nærum. Ud over musikken bliver der også mulighed for at købe mad. Prisen for deltagelse er kr. 100, og skal man også deltage i spisningen, skal der smides kr. 50 oveni.

Der er plads til maks. 100 personer, så der kræves tilmelding og betaling forud på MobilePay 30 46 12 72.

Kommer man fra hovedstaden, kan man tage bus 150S fra Nørreport eller toget til Nærum Station. Er man i bil, er der mulighed for gratis parkering.

Til oprettelse af musikklubben vil arrangørerne spørge efter gæsternes mailadresser, så de kan inviteres til fremtidige arrangementer.

Aftenens samlede program ser således ud:

  • 17.30: Grill – pølser, kyllingefileter, salat, kartoffelsalat, brød
  • 18.30: Smalltown Blues Band
  • 19.30: Blues Brew
  • 20.30: Copenhagen Blues Band
  • 21.30: Jamsession
  • 22.30: Musikken stopper
  • 23.00: Slut