The Bros. Landreth giver ekstrakoncert i Odense

The Bros. Landreth

Tekst: Jakob Wandam

Den canadiske duo The Bros. Landreth har fået mange fans i Danmark, ikke mindst på baggrund af deres optrædener på Tønder Festival i 2015 og 2018. I forlængelse heraf bookede Musikhuset Dexter duoen til at spille på Odense-spillestedet tirsdag den 26. november. Det viste sig at være et scoop, for billetterne blev lynhurtigt udsolgt.

Heldigvis havde The Bros. Landreth et hul i kalenderen dagen før, hvilket har sat Dexter i stand til at arrangere en ekstrakoncert mandag den 25. november. Billetterne er sat til salg, og de kan købes her. De to koncerter i Odense er de eneste på dansk grund i denne omgang, og Dexter meddeler, at der kommer fans til fra hele landet.

Southern rock

The Bros. Landreth, der består af Joey og David Landreth, spiller southern rock – en genre, der blander rock, blues, country og soul, og som blev grundlagt af The Allman Brothers Band. Men The Bros. Landreth har også en mere blød og melodisk, folk’et side, som gør, at de tåler sammenligning med for eksempel John Mayer.

Joey Landreth

En anden åndsbeslægtet er Bonnie Raitt, som også har udtalt sig særdeles positivt om The Bros. Landreth:

”Det er meget lang tid siden, jeg har været så begejstret for band, som det er tilfældet med The Bros. Landreth. Man bliver fuldstændig væltet omkuld af at høre denne slags funky, sydstatsinspireret rock spillet med sådan en originalitet og soul.”

Bonnie Raitt har også det til fælles med The Bros. Landreth, at slide-guitaren spiller en central rolle i deres musik. Det er lillebror Joey Landreth, der betvinger guitaren i bandet, hvor David Landreth spiller bas. Med sig på Dexter har de to syngende brødre Liam Duncan på keyboard og kor samt Curtis Nowosad på trommer og kor.

Slog pjalterne sammen

Joey og David Landreth slog pjalterne sammen i deres hjemby Winnipeg, Manitoba efter hver især at have spillet for andre i en årrække. De debuterede som The Bros. Landreth med albummet Let it lie i 2013. Albummet blev udgivet internationalt i 2015, og det satte gang i en karriere med koncerter verden over.

Efter en ep med versioner af andres numre, Undercover bros. (2017), holdt The Bros. Landreth en pause, hvor Joey Landreth udgav solopladerne Whiskey (2017) og Hindsight (2019). Joey Landreth turnerede også som solist og spillede også som sådan på Tønder Festival 2018.

Nu er The Bros. Landreth altså sammen igen, og den 27. september udkommer deres 2. album, der får titlen ’87.

Hør et par af The Bros. Landreth mest bluesy indspilninger på Spotify-playlisten herunder.