Tid til at indstille modtagere af DMA Blues-priser

Tekst: Jakob Wandam

Onsdag den 18. august løber den traditionsrige Danish Music Awards (DMA) Blues-fejring af stablen på Værket i Randers, og nu er tiden kommet, hvor man kan indstille sine yndlingskunstnere og -udgivelser m.m. til en pris.

For første gang skal der uddeles hele fire priser ved DMA Blues. Nytilkommen er ”Ud af det Blå”-prisen, der uddeles til ”et nyt navn/ubeskrevet blad, der i det forgangne år i særlig grad har gjort sig bemærket, enten med et nyt og anderledes take på en blå musikalsk feeling eller som besidder et særligt talent, musikalitet og forståelse for bluesmusikken og dens beslægtede genrer,” som arrangørerne skriver.

Titlen ”Ud af det Blå” er fundet, efter at DMA Blues henvendte sig til musikmiljøet og bad om forslag (læs her). Vinderen er blevet belønnet med to billetter til prisuddelingen.

Nybruds-pris

Alle har mulighed for at indgive indstillinger til de fire DMA Blues-priser. For nybruds-prisen ”Ud af det Blå” gælder følgende:

Man kan indstille en eller flere solister eller bands til prisen med motiveret begrundelse. Indstillingerne kan være i form af cd’er, albums, fra streamingtjenester, online-optagelser af koncerter (YouTube, Vimeo, Facebook m.v.) eller andre eksempler tilgængelige på nettet o.l. udgivet/optaget/oplevet i perioden 1. maj 2020-10. april 2021.

Læs mere og/eller send dine indstillinger her.

Bluesudgivelse

H.P. Lange
Foto: Frank Nielsen

Prisen for ”Årets Danske Bluesudgivelse” givet til en udgivelse, der er udgivet i perioden 1. maj 2020 til 10. april 2021. Derudover skal udgivelsen leve op til følgende kriterier:

  • kapelmester skal være dansk, hvilket vil sige født eller fast bosiddende i Danmark
  • hovedsolist skal være dansk, hvilket vil sige født eller fast bosiddende i Danmark, eller have væsentligt tilknytningsforhold til Danmark
  • udgivelsen skal være af minimum 30 minutters varighed og offentligt anskaffelig
  • både fysiske udgivelser og online-album kan indstilles
  • musikken må ikke have været udgivet før

Sidste år gik prisen til H.P. Lange Big Gumbo for deres album I feel fine (læs anmeldelse her).

Læs mere og/eller send dine indstillinger her.

Live-optrædener

”Blues Liveprisen” uddeles i år på en lidt anden baggrund end sædvanligt.

Mike Andersen
Foto: Jakob Wandam

Da coronarestriktioner i det forgangne år har begrænset mulighederne for live-optrædener betragteligt, kan man denne gang også indstille ”eksisterende online-optagelser af koncerter (YouTube, Vimeo, Facebook m.v.) eller andre live-optrædener tilgængelige på nettet, når den samlede optagelse har en varighed af ca. 25 minutters varighed eller mere, og er optaget i perioden 1. maj 2020-10. april 2021.”

Sidste år gik ”Blues Liveprisen” til Mike Andersen på baggrund af hans solo-turné.

Læs mere og/eller send dine indstillinger her.

Ildsjælspris

De tre ovennævnte priser indbringer vinderen en af de eftertragtede DMA-statuetter. Ud over disse skal der også findes en vinder af ildsjælsprisen ”Årets Hoochie Coochie Man/Woman”.

Jakob Wandam
Foto: Frank Nielsen

Som ”Årets Hoochie Coochie Man/Woman” udnævnes en person (eller en organisation eller lignende), som i det forgange år har gjort noget særligt for bluesmusikken i Danmark, og uden hvis indsats den danske bluesmusik havde været en eller flere oplevelser fattigere.

Sidste års ”Hoochie Coochie Man” var Jakob Wandam på baggrund af hans arbejde som redaktør og skribent på Bluesnews.dk.

Læs mere og/eller send dine indstillinger her.

Jury

For alle kategorier gælder det, at indstillinger skal være arrangørerne i hænde senest den 10. april klokken 12. Herefter tilfalder det en dansk/international jury at finde de endelige nominerede – og vinderne. Juryen er nedsat af Tempi, JazzDanmark, ROSA og BluesDanmark.

Danish Music Awards Blues arrangeres af JazzDanmark, ROSA, Tempi og Værket i Randers i samarbejde med BluesDanmark og med støtte fra Randers Festuge og Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik.

Læs om sidste års prisoverrækkelse her.