To album på vej fra Ole Frimer

Ole Frimer
Foto: Frank Nielsen

Tekst: Jakob Wandam

Allerede tilbage i foråret 2019 kunne Bluesnews.dk fortælle, at Ole Frimer Band arbejdede på et nyt studiealbum (læs her). Det nye album, der har fået titlen faerd, var egentlig sat til at udkomme i november, men seneste nyt er, at pladen er udskudt til februar 2020.

Pladen indeholder nyskrevne, dansksprogede sange og er således på alle måder en opfølger til Ole Frimer Bands Blålys, der udkom i 2014. Med faerd fortsætter guitaristen og sangeren med at udforske en mere personlig sangskrivning, der gerne bevæger sig uden for bluesens sædvanlige idiomer. Blues er dog fortsat Ole Frimers udgangspunkt, og der er en gennemgående blå tone i alt, hvad han spiller.

I videoen nedenfor inviterer Ole Frimer indenfor i arbejdet med den nye studieplade.

Tyskland og Østrig

Ole Frimer
Foto: Jakob Wandam

Ole Frimer og hans medmusikere – Jesper Bylling (bas), Claus Daugaard (trommer) og Niels Ole Thorning (keyboards) – har ikke ligget på den lade side oven på indspilningerne. I oktober var Ole Frimer Band på turné i Tyskland og Østrig, hvor de havde ni koncerter på programmet.

Samtidig har Ole Frimer Band indgået aftale med et tysk pladeselskab om at udgive optagelser fra koncerten på Eppingen Jazz Festival den 19. oktober på et live-album, som skal udkomme til foråret.

Det hidtil seneste album-udspil fra Ole Frimer Band var også en live-udgivelse, nemlig Live at Blues Baltica, der udkom i 2015 (læs anmeldelse her).