Bartof Station-leder nomineret til DMA-ildsjælspris

Charlotte Bertelsen
Foto: Anja Krone

Tekst: Jakob Wandam

Onsdag den 21. oktober offentliggjorde JazzDanmark de nominerede til Danish Music Awards Jazz 2020. Blandt de mange jazznavne på listen finder man også en person, som i allerhøjeste grad har betydning for den hjemlige bluesscene.

Nomineret til ”P8 Jazz-prisen – årets ildsjæl” er nemlig Charlotte Bertelsen, som mange bluesfans direkte eller indirekte er stødt på i kraft af hendes rolle som ejer, musikchef og booker på spillestedet Bartof Station på Frederiksberg.

Utallige koncerter

Miriam Mandipira og A Very Big Band på Bartof Station
Foto: Jakob Wandam

Bartof Station er ikke blot en vigtig del af jazzlivet i hovedstaden, men er også et af landets bedste blues-spillesteder. ”Stationen” er fast deltager i Copenhagen Blues Festival og har året rundt blueskoncerter på programmet. Blandt andet har Bartof Station lagt scene til utallige koncerter med Troels Jensen, Miriam Mandipira og Esben Just.

Charlotte Bertelsen arbejder utrætteligt for musikken og er ofte selv til stede ved koncerterne, hvor man kan finde hende i billetsalget, i køkkenet, bag bardisken, som udbringer af mad og drikke blandt bordene eller som konferencier med smittende begejstring.

Shawn Pittman Trio på Bartof Station
Foto: Peter Widmer

Apropos smitte har Charlotte Bertelsen ikke lagt skjul på, at coronakrisen har været umådelig hård ved Bartof Station. Men i stedet for at fortvivle har “stationsforstanderen” blot arbejdet endnu hårdere og præsenteret et imponerende koncertprogram og ufravigelig disciplin i håndhævelsen af sikkerhedsforanstaltningerne. Og der er fortsat masser af musik på spillestedet.

Fejring

Esben Just og Tricia Boutté på Bartof Station
Foto: Jakob Wandam

Danish Music Awards Jazz-priserne bliver uddelt ved en fejring på Bremen Teater i København den 12. november. I kategorien ”P8 Jazz-prisen – årets ildsjæl” er Charlotte Bertelsen nomineret sammen med saxofonist, underviser, koncertarrangør m.m. Nana Pi og bassist, underviser, komponist m.m. Kenneth Dahl Knudsen. De nominerede er indstillet af P8 Jazz’ lyttere.

Bluesnews.dk er flittig gæst på Bartof Station og har blandt andet overværet følgende koncerter:

  • Esben Just ”Piano Night” (læs her, her og her)
  • Troels Jensen & Miriam Mandipira (læs her)
  • All My Exes (læs her og her)
  • Shawn Pittman Trio og Lindsay Beaver (læs her)
  • A Very Big Band v. Ole Kock Hansen feat. Miriam Mandipira (læs her)
  • The Blue Belles of Joy (læs her)
  • Niclas Bardeleben (læs her)
  • Miriam Mandipira & the Soul Family (læs her)
  • Esben Just & Tricia Boutté (læs her)

Læs mere om Bartof Station, inklusive kommende koncerter, på hjemmesiden her. Og se alle de nominerede til Danish Music Awards Jazz på JazzDanmarks hjemmeside her.