COVID-19 spøger i musikbranchen

Long Line Down
Foto: Frank Nielsen

Tekst: Peter Widmer

Den sprælske aalborgensiske duo Long Line Down, der består af slagtøjsmanden og sangeren Anders Holm og guitaristen Martin Christensen, skulle have spillet i regi af Bluesforeningen Crossroads i Vejle. Long Line Downs koncert skulle have været et led i et stort arrangement med udelukkende danske musiknavne, nemlig Dansk Blues Special (læs mere her).

Imidlertid er Martin Christensen, hvis borgerlige erhverv er at fungere som skolelærer, for nylig blevet testet positiv for Covid-19 og skal derfor være i karantæne, eller isolation, i fjorten dage. Long Line Down har således været nødt til at aflyse deres koncert i Vejle den 5. september.

Long Line Down
Foto: Peter Widmer

Long Line Down har ellers god vind i sejlene. Sidste år vandt de for eksempel Danish Blues Challenge (læs her). De skulle således have repræsenteret Danmark ved den internationale European Blues Challenge, der skulle have fundet sted i april 2020 i Holland, men som blev aflyst på grund af coronaen.

Desuden fik Long Line Down deres roste debutalbum Days gone by på gaden den 1. marts 2019 (læs anmeldelse her). Ydermere gjorde de det mægtig godt ved nogle fine gadekoncerter under Randers City Blues Festival 2019 (læs her).

God erstatning

Oscar Mukherjee og Jakob Holm
Foto: Jakob Wandam

Som en virkelig god erstatning for Long Line Down spiller københavnske Mukherjee Blues, der efterhånden har bidt sig fast som et fremragende liveband (læs for eksempel her og her).

Orkesteret består af den unge guitarist, sanger og sangskriver Oscar Mukherjee, den mere bedagede guitarist Jakob Holm, den veletablerede trommeslager Asmus Jensen og den garvede bassist Søren Bøjgaard. Imidlertid har Søren Bøjgaard meldt forfald på grund af familieforpligtelser, siger formanden for Bluesforeningen Crossroads, Peter Buhl til Bluesnews.dk.

Henrik Poulsen
Foto: Frank Nielsen

Der måtte således også findes en erstatning for Søren Bøjgaard, og Peter Buhl oplyser, at det bliver den velanskrevne bassist Henrik Poulsen, der springer ind i stedet for Bøjgaard.

Henrik Poulsen, der blandt andet spiller fast med The Pocket Players, har utallige gange dannet rytmepar med trommeslageren Mads Andersen (læs for eksempel her og her). Henrik Poulsen har også spillet med navne som Johnny Madsen, Ole Frimer og amerikanske Alan Haynes og kan sit kram.

Endnu en aflysning

Bluesforeningen Crossroads har måttet æde endnu en corona-relateret aflysning.

Det drejer sig om den norske strengevirtuos Daniel Eriksen og hans formidable trommemakker Stig Sjöström, der skulle have spillet hos Crossroads den 19. september.

Sidetrackers
Foto: Frank Nielsen

Ifølge Peter Buhl meddelte Daniel Eriksen desværre, at han og Stig Sjöström følte sig foranlediget til at aflyse på grund af corona-restriktioner.

Det bliver danske Sidetrackers, der kommer til at spille i stedet for de to nordmænd. Sidetrackers kommer med god vind, gode anmeldelser for deres koncerter og et fornemt debutalbum og et stort repertoire i bagagen (læs album-anmeldelse her. Læs desuden mere om Sidetrackers her).

Udenlandske kunstnere 

Flere udenlandske kunstnere holder sig væk fra Danmark på grund af coronaen. Som Bluesnews.dk allerede har udkommunikeret, måtte Jimmy Burns’ turné i Skandinavien aflyses af corona-relaterede årsager (læs her).

Big Daddy Wilson
Foto: Frank Nielsen

Ikke nok med dét. Den populære amerikanske blues, soul med mere-sanger Big Daddy Wilson, der er bosiddende i Tyskland, skulle have været på danmarksturné.

Big Daddy Wilson valgte dog at aflyse hele sin turné på grund af coronaen (læs mere om Big Daddy Wilson her og her).

Ovenstående aflysninger og/eller omrokeringer på grund af aflysninger i coronaens tid er noget, man nok desværre må se at vænne sig til. COVID-19 er her nemlig som bekendt endnu og har nok ikke tænkt sig at forsvinde lige med det første.

Dette er selvsagt til stort besvær og mange frustrationer i musikbranchen, hvor COVID-19 spøger, og som i lighed med resten af verden hellere end gerne ville have undværet coronaen.