Lea Thorlann erstatter Ida Bang

Lea Thorlann

Tekst: Peter Widmer

Oprindeligt skulle det have været sangerinderne Lene Strøyer, Sahra da Silva og svenske Ida Bang, man ville have kunnet opleve under overskriften Wild Women Blues hos Bluesforeningen Crossroads i Vejle.

Imidlertid har Ida Bang, der i øvrigt har danske aner, fået forfald. Som det fremgår af hjemmesiden for Crossroads, er det såmænd coronaen, der har fået sat en stopper for Ida Bangs deltagelse. Diverse coronarestriktioner gør nemlig, at Ida Bang, der bor i Stockholm, ikke kan deltage i arrangementer uden for Sverige.

Ikke desto mindre bliver det stadigvæk en stærk kvindetrio, der tropper op i Store Sal i Bygningen i centrum af Vejle, for i den erfarne og velanskrevne danske sangerinde Lea Thorlann har man fundet en eminent erstatning for Ida Bang, så der bliver masser af fremragende kvindevokaler at glæde sig over.

Orkesteret

Kasper Vegeberg
Foto: Peter Widmer

Orkesteret, der akkompagnerer Lea Thorlann, Lene Strøyer og Sahra da Silva, er ligeledes mere and almindeligt kompetent. Man kommer til at høre den helt unikke guitarist Kasper ”Lefty” Vegeberg, der spiller totalt uortodokst, og den glimrende tangentmand Chris Copen – også kendt som Christian Bundgaard.

Endvidere er der den finske trommeslager Mikko Peltola, der nu bor i Aalborg og blandt andet har spillet med Big Creek Slim, samt en anden solid aalborgenser, nemlig bassisten Jakob Kortbæk Kirkegaard, der blandt andet spiller med den britiske sangerinde Samantha Antoinette Smith.

(Læs mere om koncerten Wild Women Blues på hjemmesiden for Crossroads her. Læs også om koncerten her og her).

Mere

At for eksempel Sahra da Silva kan mere end at boltre sig i diverse blues- og soul-farvede sammenhænge – for eksempel i kvartetter, trioer og duoer er én ting (læs blandt andet her).

Sahra da Silva og Chris Copen
Foto: Jakob Wandam

At hun også er begyndt at manifestere sig i jazz-miljøet, viser sig blandt andet ved hendes medvirken i den unikke, garvede og internationalt kendte saxofonist Simon Spang-Hanssens store orkester Café Central (lyt og se her).

Samme rummer i øvrigt også guitaristen Alain Apaloo, der desuden er en del af Sahra da Silva Blues Quartet (læs for eksempel her).

Vil man vide endnu mere om Sahra da Silvas musikalske meritter, kan man orientere sig her.

Ubeskrevet blad

Lea Thorlann
Foto: Jakob Wandam

Dagens erstatning for Ida Bang, den fortræffelige sangerinde med mere Lea Thorlann, er et ret ubeskrevet blad vest for Valby Bakke, men dét kan Wild Women Blues-koncerten forhåbentlig få rettet op på.

Lea Thorlann er nemlig ” … sanger, sangskriver, korarrangør, underviser, transskriptør … og nu også E bog forfatter til “Katten Snooze synger Kattejammer blues,” som hun skriver på sin hjemmeside (se her) (læs i øvrigt Bluesnews.dk’s anmeldelse af Lea Thorlanns e-bog her).

Lea Thorlann har sunget med salig Troels Jensen (læs for eksempel her) og er en fast bestanddel af The Blue Belles of Joy (læs koncertanmeldelse her). Endvidere er hun medlem af Ladies Sing the Blues, blandt andet sammen med Lene Strøyer, plus et par andre ensembler.

Lene Strøyer

Desuden har Lea Thorlann medvirket på et hav af indspilninger med navne som Mike Andersen, Big Creek Slim og Thorbjørn Risager. Lea Thorlann har også et inciterende soloalbum bag sig, nemlig R&B- og soul-udgivelsen Untitled fra 2009. Albummet er indspillet sammen med trioen The Spicy Gang, der blandt andre rummer trommeslageren Marco Diallo. Sidstnævnte har eksempelvis kunnet høres med The Cornbread Project (læs for eksempel her.

Lea Thorlann er med andre ord noget af en vokal-kapacitet, der med lethed begår sig inden for forskellige genrer, samtidig med at hun har sit helt eget udtryk.

Der er således al mulig grund til at glæde sig til at stifte bekendtskab med Lea Thorlann, når hun folder sig ud under overskriften Wild Women Blues hos Bluesforeningen Crossroads i Vejle fredag den 11. juni 2021 klokken 20 sammen med Lene Strøyer, Sahra da Silva og deres super-swingende, kapable band.