Aarhus Jazz Festival 2020 lever

Tekst: Jakob Wandam

Coronakrisen har været hård ved sommerens festivaler, som i mange tilfælde har måttet aflyse helt. I Aarhus er der dog godt nyt. Her vil i hvert fald nogle af de planlagte festivalkoncerter blive gennemført, naturligvis i overensstemmelse med de gældende retningslinjer.

Det er både Aarhus Jazz Festival og Aarhus Festuge, der har meldt ud, at der bliver arrangementer under deres respektive bannere i sommeren 2020.

Sommerjazz

Onsdag den 20. maj skrev Aarhus Jazz Festival således på Facebook:

Aarhus Jazz Festival har besluttet at gennemføre Sommerjazz 2020. Her samles de jazzaktiviteter, som det kan lade sig gøre at afholde i den normale jazzfestivalperiode 11.-18. juli.

Mange ting vil være anderledes i år pga. covid-19, men Aarhus Jazz Festival og vores arrangører arbejder hårdt på at finde løsninger, således at der kan afvikles så mange jazzaktiviteter som muligt, der lever op til de til enhver tid gældende regler.

Lige nu venter mange på, hvad udmeldingen fra myndighederne bliver frem mod d. 8. juni omkring fase 3 af genåbningen. Derfor vil et program for Sommerjazz 2020 først kunne meldes ud i løbet af juni.

Blueskoncerter

Aarhus Jazz Festival oplyser til Bluesnews.dk, at et færdigt program for Sommerjazz 2020 først vil foreligge den 18. juni, men at koncertkalenderen her vil blive opdateret løbende, efterhånden som arrangørerne melder deres koncerter ind.

Southern Comfort Blues Duo

Allerede nu kan de første koncerter ses på hjemmesiden, og vanen tro har der også sneget sig enkelte blues- eller bluesrelaterede koncerter med i festivalprogrammet.

Bluesnews.dk hæfter sig særligt ved Southern Comfort Blues Duo, der spiller på Fairbar, Klostertorvet 6 onsdag den 15. juli klokken 15.30. Southern Comfort Blues Duo består af Finn Thomsen (guitar, vokal, kontrabas, mundharpe m.m.) og Morten Willert (guitar og vokal), og de lover country- og delta blues fra Keb’ Mo’ til Robert Johnson.

Bluestonen

Fredag den 17. juli kan man høre kvartetten Loveless/Steen/Høyer/Vuust på Salling Rooftop klokken 16. Det er en jazzkoncert, men med navne som sangeren James Loveless og guitaristen Uffe Steen (begge Shades of Blue) i opstillingen vil bluestonen næppe være alt for langt væk.

James Loveless
Foto: Frank Nielsen

Kvartetten fuldendes af bassisten Peter Vuust og trommeslager Jakob Høyer.

Uffe Steen & Peter Vuust er tilbage på Salling Rooftop som duo dagen efter, lørdag den 18. juli klokken 13. Her meldes der om musik ”i grænselandet mellem blues og jazz,” så igen bør der absolut være noget af komme efter for den åbensindede bluesfan.

Uffe Steen
Foto: Frank Nielsen

Se mere

Der er gratis entré ved alle tre nævnte koncerter. Bluesnews.dk følger naturligvis udviklingen i Aarhus Jazz Festivals program, og det kan du også gøre på Festivalens hjemmeside her, hvor du desuden kan se mere om koncerterne, diverse praktiske oplysninger med mere.

Aarhus Festuge har endnu ikke løftet sløret for sommerens aktiviteter, men man kan orientere sig løbende på Festugens Facebook-side her eller på hjemmesiden her.