Blues Paradise sadler om

Tekst: Jakob Wandam

Festivalen Blues Paradise i Næstved blev grundlagt sidste år med et ambitiøst program, der var sammensat i samarbejde med den veletablerede Blues Heaven i Frederikshavn. Hvor det kunstneriske niveau var højt (læs anmeldelse her), var den kommercielle succes imidlertid ikke stor nok til at garantere en gentagelse i år.

Som vi tilbage i marts måned kunne referere her på siden, lykkedes det også at stable planerne for et Blues Paradise 2019 på benene (læs her). Af forskellige årsager – blandt andet det faktum, at komikeren Jonathan Spang var engageret til at optræde i Næstved Arena den 1. november – kunne festivalens koncerter imidlertid ikke samles under et tag. Svaret blev at sprede dem ud over flere af byens spillesteder.

Ny løsning

Da der forsat ikke var blevet solgt nok billetter, har Arena Næstved dog nu valgt en ny løsning: De fleste af festivalens koncerter kommer nu til at blive afviklet på samme sted, men i et mindre venue end Arenaen. Det bliver Grønnegades Kaserne Kulturcenter, der lægger hus til med to scener – Ny Ridehus og Musikstalden – og en kapacitet på 700 publikummer dagligt.

Big Daddy Wilson
Foto: Frank Nielsen

Det er stadig Arena Næstved, der står som arrangør, men altså med diverse samarbejdspartnere: Grønnegades Kaserne er naturligvis med, og det samme er spillestedet Vershuset. Sidstnævnte skulle uafhængigt af festivalen have afholdt koncert med Big Daddy Wilson, men den er nu føjet til Blues Paradise-programmet.

Kongebrygs Brewpub skulle ligeledes have afholdt en koncert. I stedet deltager Kongebryg med en ølbar for feinschmeckere. Næstved Bibliotek laver artist talk med Curtis Salgado, quiz, vinylklub, udstilling og bogudvalg, og der er diverse praktiske samarbejder med Næstved Cityforening, Næstved Musikskole og VisitSydsjælland-Møn.

Danske tilføjelser

Shades of Blue
Foto: Frank Nielsen

Ikke mindst har et samarbejde med Danish Music Awards Blues, JazzDanmark og ROSA – Dansk Rock Samråd muliggjort to danske tilføjelser til festivalprogrammet, nemlig Shades of Blue og CPH Slim (Nisse Thorbjørn). De spiller begge i Vershuset.

De øvrige kunstnere på plakaten er tilvejebragt i samarbejde med Peter Astrup Blues Productions, som står bag Blues Heaven i Frederikshavn.

Koncertprogrammet for Blues Paradise ser nu således ud:

Fredag den 1. november i Grønnegades Kaserne Kulturhus:

19.00                  Thornetta Davis
20.40                  The Nick Moss Band
22.20                  The Fabulous Thunderbirds

Lørdag den 2. november i Grønnegades Kaserne Kulturhus:

15.30                  IDMC Gospel Soul Choir
17.00                  Blues Beatles
18.30                  Curtis Salgado
20.15                  Shemekia Copeland
22.00                  Kenny Wayne Shepherd Band

Lørdag den 2. november i Vershuset:

16.30                  Shades of Blue
18.30                  CPH Slim
20.30                  Big Daddy Wilson

Lørdag den 2. november på Næstved Bibliotek:

13.00                  Artist talk med Curtis Salgado

Du kan læse meget mere om de fleste af kunstnerne i Bluesnews.dk’s præsentation af programmet for Blues Heaven 2019 her, her, her og her.

Billetter til Blues Paradise 2019 kan købes her.