Kenn Lending Blues Band fejrer 40 år med album og turné

Kenn Lending

Tekst og foto: Jakob Wandam

Den 64-årige guitarist, sanger og sangskriver Kenn Lending er et af de største og internationalt mest anerkendte navne, der har betrådt den danske bluesscene. Og i 2020 er det fyrre år, siden han dannede sit første Kenn Lending Blues Band.

Det skal naturligvis fejres, og det bliver det blandt andet med en helt særlig turné. Kenn Lending har nemlig samlet folkene fra den version af Kenn Lending Blues Band, der eksisterede fra 1986 til 1995.

”Vintage Edition”

Kenn Lending

Kenn Lending Blues Band ”Vintage Edition”, som guitaristen med et glimt i øjet kalder orkestret, fandt sammen igen tidligere i år i forbindelse med kollegaen L.P. Simonsens bisættelse (læs nekrolog her). Siden har de spillet en koncert på Mojo Blues Bar under Copenhagen Jazz Festival (læs anmeldelse her), og til næste år drager de altså på landevejene med Kenn Lending Blues Bands 40-års jubilæumsturné.

Til at holde tøjlerne med hensyn til booking og markedsføring har Kenn Lending indgået aftale med Marsk Music, der også har Nalle and his Crazy Ivans og mange andre danske og udenlandske navne i deres ”stald.”

Funky bluesguitar

Kenn Lending Blues Band ”Vintage Edition” består af Henning Verner på keyboards, Frank Larsen på trommer og Svenni Svafnisson på bas samt naturligvis Kenn Lending selv på funky bluesguitar og sang.

Kenn Lending, Svenni Svafnisson, Henning Verner

Frank Larsen var med i Kenn Lending Blues Band fra begyndelsen i 1980, og Svenni Svafnisson kom til i 1984. To år senere blev besætningen komplet med Henning Verner, der tidligere blandt andre havde spillet med den progressive 1970’er-gruppe Pan og folkemusikprojektet Square Dansk.

Kenn Lending har udsendt 11 plader i eget navn, foruden at han har indspillet album som medlem af Himmelexpressen i 1970’erne, Damernes Magasin i 80’erne og Gospel United i 90’erne. Hertil kommer en lang række indspilninger med internationale bluesnavne som Luther Allison, Lillian Boutté og naturligvis Lendings ven, mentor og musikalske makker gennem fjorten år, amerikanske ”Champion” Jack Dupree.

Med sit ”Vintage”-band planlægger Kenn Lending nu at indspille endnu et album til oktober.