Nalle mindes ved koncert i Odense

Nalle

Tekst: Jakob Wandam

Forleden kunne vi her på Bluesnews.dk fortælle om cd’en Den sidste skive, en posthum udgivelse med indspilninger af rock-, blues- og soulsangeren Nalle (Roland Lyhr Sørensen, også kendt som Rock Nalle). Nalle døde i december 2022 i en alder af 79 år.

Nalle ville altså være fyldt 80 år i april 2023, og for at markere dette og hylde sangeren afholder spillestedet Posten i Odense søndag den 16. april klokken 14 koncerten ”Odense Mindes Rock Nalle”. Initiativtagerne til koncerten er forfatteren Anders W. Berthelsen og bluesmusikeren Poul Ewald, som begge kendte Nalle godt og arbejdede sammen med ham.

”Gutterne”

De to havde besøgt Nalle på sangerens sygeleje og fortalt ham, at de gerne ville markere hans 80-års fødselsdag med en koncert, skriver journalisten John Borgkilde på sin blog her. Det glædede Nalle, som tidligere på året havde annonceret sin tilbagetrækning på grund af det svigtende helbred: ”Magter jeg ikke selv at synge, så kan jeg vel komme og høre gutterne. Det vil jeg sgu glæde mig til.”

Poul Ewald
Foto: Frank Nielsen

Dét kom Nalle altså ikke til at opleve, men koncerten bliver altså gennemført alligevel, og ”gutterne” har meldt deres ankomst. Præcis hvem de er, vil arrangørerne dog ikke ud med: ”Vi ville gerne nævne kendte og ukendte navne, der vil komme og spille. Imidlertid mener vi ikke, at det er gæsterne på scenen, publikum skal komme for at høre, men derimod for mindet om Nalle. Derfor offentliggøres solisterne først før multikoncerten på Posten, som vi loyalt får stillet til rådighed af spillestedsleder Morten Østlund,” fortæller Anders W. Berthelsen og Poul Ewald til borgkildesblog.

“Musikerne, især fra blues- og soul-scenen, har ganske enkelt svaret, at de med glæde vil komme og give et par numre og på den måde sige tak for musikken til Nalle,” siger de to. Det eneste musikalske indslag, der er afsløret, er bluesduoen Bøje&Ewald, som består af mundharpespilleren og sangeren Poul Ewald selv sammen guitaristen Søren Bøje.

Husorkester

Josef Baumgartner
Foto: Frank Nielsen

Det ligger dog også fast, at dagens husorkester bliver Nalles sidste band, The New Big Sound. Det består af Ulrik Bust (saxofon), Jakob Baumgartner (guitar), Josef Baumgartner (tangenter), Jakob Skytte (bas) og Eddi Jarl (trommer). Nogle vil måske genkende dem som Michelle Birkballes band, der bakkede hende og Nalle op på live-albummet med den lidet mundrette titel Michelle Birkballe & Band – special guest Rock Nalle (2020) (læs anmeldelse her).

Eddi Jarl
Foto: Peter Widmer

Desuden vil mindekoncerten blive krydret med anekdoter om Nalle samt videoklip vist på storskærm. Der vil være velkomsttaler ved Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og kulturredaktør og forfatter Klaus Knakkergaard, som tilbage i 2010 udsendte biografien Nalle – et liv ad omveje. Konferencierer bliver Anders W. Berthelsen og TV2 Fyn-journalisten Mikkel Skov Svendsen.

Alle musikerne optræder vederlagsfrit, og alt overskud fra arrangementet går – helt i Nalles ånd – til socialt udsatte i Odense. Billetter til ”Odense Mindes Rock Nalle” koster kr. 150 og kan købes via Postens hjemmeside her, hvor man også kan læse mere om arrangementet.