Podcast-serie interviewer danske musikere

Tekst: Jakob Wandam

Hvordan kan man som kulturformidler leve af og i en branche, der konstant er i forandring? Dét spørgsmål forsøger Christian Bundgaard at besvare i en ny række podcasts under fællestitlen Kulturens ansigter.

Podcast-serien tager form af en række interviews med musikere og andre kulturformidlere (billedkunstnere, skuespillere, koncertarrangører m.m.). Dermed er Kulturens ansigter portrætudsendelser, men i høj grad også diskussioner af, hvordan man begår sig i kulturbranchen, når den udgør ens levebrød.

Gæsterne

Bjarke Nikolajsen
Foto: Jakob Wandam

De første to afsnit af Kulturens ansigter er tilgængelige nu, og gæsterne hos Christian Bundgaard er henholdsvis Bjarke Nikolajsen og Johan Bylling Lang.

Bjarke Nikolajsen er trompetist med en lang og alsidig karriere, der har taget ham fra Legoland Garden til orkesterleder og medlem af jazzbands som Brassflavour, D/troit, Babylove & the van Dangos og Tuesday Night Brass Band. Men han har også spillet i Birthe Kjærs blæsersektion, og hans seneste projekt, Bjarke & the Beerbellys, er et samarbejde med mikrobryggeriet BryBrygBryg

Johan Bylling Lang
Foto: Jakob Wandam

Johan Bylling Lang er den initiativrige eventmager bag koncertbegivenheder som Fringe Jazz Fest, Harvest og den Danish Music Awards Jazz-vindende Copenhagen Harbour Parade (læs her).

Desuden spiller Johan Bylling Lang saxofon i adskillige orkestre, for eksempel Jazz Five, Bylling/Bardeleben Project og GasOrleans, lige som han har indspillet med sin egen Johan Bylling Lang Organ Quintet.

Esben Just

Fremover er planen, at der skal udkomme et nyt afsnit af podcasten omtrent hver 14. dag. Allerede i uge 14 kommer dog tredje afsnit, hvor gæsten er blues-, jazz- og funk-pianisten og -sangeren Esben Just.

Christian Bundgaard
Foto: Jakob Wandam

Christian Bundgaard er selv musiker og optræder under kunstnernavnet Chris Copen. Han synger og spiller klaver inden for rhythm & blues-spektret med udgangspunkt i New Orleans-traditionen (læs interview med Chris Copen her).

Endvidere er Christian Bundgaard partner i Straight Shooter, der bedriver produktion, udgivelse, management og booking af bluesmusikere.

Find Kulturens ansigter og læs mere her.