Straight Shooter lancerer ny hjemmeside

Tekst: Jakob Wandam

2020 var et hårdt år for musikbranchen, og det har man også mærket hos det danske produktions- og pladeselskab, management- og bookingfirma m.m. Straight Shooter. Hvad der ikke kunne bruges af tid og energi på koncerter og turnéer, har Straight Shooter så blandt andet brugt på en helt ny hjemmeside, som netop er blevet lanceret.

Bag Straight Shooter står selskabets stifter, den prisvindende musiker og innovatør Peter Nande, samt Christian Bundgaard, der i 2020 er trådt ind som partner i selskabet.

Christian Bundgaard alias Chris Copen

Christian Bundgaard er lige som Peter Nande selv bluesmusiker og optræder rundt om på de danske scener under navnet Chris Copen.

Ud over musikererfaring bringer Christian Bundgaard sin erfaring som it-konsulent til Straight Shooter, hvor han blandt andet vil arbejde med pr, it, sociale medier og booking (læs interview med Chris Copen/Christian Bundgaard her).

I stald

På det nye Straightshooter.dk kan man naturligvis finde oplysninger om de kunstnere, som Straight Shooter har i stald. Det gælder for eksempel hjemlige navne som Big Creek Slim, Chris Andersen, Sahra da Silva, duoen Tim Lothar & Peter Nande, The Cornbread Project og Blues Jamboree, men også internationale navne som engelske Samantha Antoinette Smith og Big Joe Louis.

Samantha Antoinette Smith

I 2021 føjer Straight Shooter desuden landsmanden Dexter Shaw og finske Ismo Haavisto til listen.

Der er også en webshop, hvor man kan købe udgivelser fra selskabet og forskellige samarbejdende kunstnere samt diverse merchandise.

Men Straightshooter.dk går videre end det. Hjemmesiden byder på nyheder, historier og blueskultur – eller ”news, stories & blues culture,” som der står, for det meste af teksten på siden er på engelsk.

Bluesstof

Kai Krogh Christiansen (forrest)
Foto: Jakob Wandam

Straight Shooter har plukket interessant bluesstof rundt om på nettet. Det kan for eksempel være videoer med Son House, den silkeborgensiske bluesentusiast Kai Krogh Christiansens side Samfundsblues.dk eller det amerikanske digitaliseringsprojekt Dust-to-Digital.

Man kan også læse historien om folk-pladeselskabet Arhoolie Records eller om de nominerede til årets Blues Music Awards i Memphis. Kriteriet er sådan set bare, at det er bluesrelateret stof, som har fanget Straight Shooters interesse, og som de gerne vil formidle videre til ligesindede.

Formidlingen til andre bluesfans er en stor del af den nye hjemmesides berettigelse, for Peter Nande og Christian Bundgaard lægger vægt på, at Straightshooter.dk skal være med til at styrke det danske blues-community. De opfordrer således andre til at kontakte Straight Shooter, hvis de har ideer til indhold eller samarbejde om indhold.

10 spørgsmål

Straight Shooter producerer også selv materiale til siden, og det omfatter blandt andet artikelserien ”10 questions/10 spørgsmål”. Det første indlæg i serien er et interview med fotografen og musikeren Michell Smedegaard Boysen, der blandt meget andet har lavet billeder og video for Big Creek Slim til hans kommende album Twenty-twenty blues.

Troels Jensen
Foto: Frank Nielsen

Det er naturligvis meningen, at ”10 spørgsmål” skal fortsætte med samtaler med mange flere interessante personligheder fra bluesverdenen og dens nabolag.

Et andet spændende fremtidsprojekt er en forestående digitalisering af den danske blueslegende Troels Jensens scrapbøger. Troels Jensen, som blandt meget andet spillede sammen med mange af Straight Shooters kunstnere, døde i sommeren 2020 efter et langt og begivenhedsrigt liv i bluesmusikkens tjeneste.

Hyperaktiv

Big Creek Slim
Foto: Peter Widmer

Straight Shooter har allerede udgivet to album i 2021, Terji Krossteigs Nordisk blå og Sahra da Silvas #blueswoman. Snart følger Big Creek Slims to album Migration blues og Twenty-twenty blues, som man netop nu kan være med til at finansiere gennem et crowdfunding-projekt (læs mere her). Endvidere kan man se frem til et trio-projekt med den hyperaktive Big Creek Slim sammen med Mikko Peltola og Rodrigo Mantovani.

Der er med andre ord mange gode grunde til at holde øje med Straightshooter.dk – dels for at holde sig opdateret med Straight Shooters aktiviteter og med bluesscenen generelt, og dels for at grave et spadestik dybere i diverse bluesrelaterede emner. Man kan naturligvis også tilmelde sig Straight Shooters månedlige nyhedsbrev.

Gå på opdagelse på Straight Shooters nye hjemmeside her.