The Manic Blues stopper

Henrik B. Bruhn
Foto: Frank Nielsen

Tekst: Jakob Wandam

Det jyske bluesband The Manic Blues har valgt at trække stikket og stoppe som band. Det meddeler The Manic Blues på deres Facebook-side.

The Manic Blues blev dannet i 2020 af Henrik B. Bruhn, Martin Skaastrup, Jais Kurečko Eriksen og Lars Møllenberg. Bandet spillede forholdsvis tung, rock-orienteret blues og udmærkede sig blandt andet ved at spille originalt materiale skrevet af Martin Skaastrup eller Jais Eriksen.

Bemærkelsesværdige resultater

The Manic Blues
Foto: Frank Nielsen

Selv om bandets levetid blev kort, opnåede The Manic Blues bemærkelsesværdige resultater. Bandets enlige album Out of nowhere (læs anmeldelse her) udkom i 2023, og efterfølgende blev The Manic Blues nomineret i hele to kategorier ved Danish Music Awards Blues, nemlig Årets Danske Bluesudgivelse og nybrudshæderen Ud af det Blå-Prisen.

Samme år blev The Manic Blues kåret som vinder af Møblomania Blues Award (læs her). Det blev også til en del koncerter på de hjemlige scener, blandt andet ved Blues-a-Rama i Vejle (se her) og Blues Alive Festival i Horsens (se her).

Udfordringer

Martin Skaastrup
Foto: Frank Nielsen

Når The Manic Blues nu har valgt at stoppe, skyldes det således ikke manglende resultater. På Facebook skriver bandet: ”Grundet logistiske udfordringer og andre musikalske projekter har Henrik, som lige er flyttet til København, valgt at stoppe, og det har ført til, at vi fælles har truffet beslutningen om at lukke for The Manic Blues”.

Der vil dog stadig blive rig mulighed for at se og høre de respektive tidligere Manic Blues-medlemmer rundt omkring på de danske bluesscener. For eksempel har Martin Skaastrup for nylig lanceret Big Martin & the Rope a Dope Band, som varsler et debutalbum til snarlig udgivelse.

Jais Kurečko Eriksen
Foto: Frank Nielsen

Jais Kurečko Eriksen har dannet rock-projektet JD Faactory med Dion Egtved og spiller fortsat med bluesbandet JB & the Hüggeli, som også har et nyt album i støbeskeen. Og Henrik B. Bruhn er medlem af Turnip Greens, som meddeler, at de arbejder på nyt, dansksproget materiale. Turnip Greens’ 2005-album Come around er i øvrigt lige blevet tilgængeligt på streamingtjenesterne for første gang.