Jam og dansk blues ved Blues i Bakkerne

Jesper Bjarnesen og Jais Kurečko Eriksen (JB & the Hüggeli)
Foto: Peder Fredskild

Tekst: Jakob Wandam

Højfyn bliver endnu en gang forkælet med bluestoner lørdag den 2. september, hvor dette års Blues i Bakkerne bliver afviklet. Det er som sædvanlig området ved Sulelængen i Magtenbølle, der danner rammerne for den udendørs minifestival.

Blues i Bakkerne har været en årlig begivenhed siden 2019, hvor Harpin’ Wolf & the Black Sheep, Evil Sons of the Blues og H.P. Lange leverede musikken til den første festival. Året efter spillede Working Mojo, Maja & Klaus, H.P. Lange Big Gumbo samt trioen Rune Højmark, Richard Farrell & Spencer Gross i Magtenbølle (læs anmeldelse her).

I 2021 var der genvalg til Working Mojo og H.P. Lange Big Gumbo, suppleret med BlueDeal og JB & the Hüggeli (læs anmeldelse her). Og sidste år var Working Mojo igen på plads sammen med The Thrill, Nisse Thorbjørn & Mike Elrington samt Blues Brew.

Jump blues

Jumpin’ Jacks
Foto: Frank Nielsen

Også 2023-festivalen præsenterer en blanding af gengangere og nye navne på Blues i Bakkerne-programmet. Det første navn på plakaten er jump blues-bandet Jumpin’ Jacks, der således optræder første gang på festivalen. Jumpin’ Jacks spiller en livlig blanding af blues-arrangementer af dansktopklassikere af eksempelvis John Mogensen, rhythm & blues-standarder, Chicago blues-numre og egne kompositioner.

Thomas Valter
Foto: Frank Nielsen

Jumpin’ Jacks har udgivet tre fuldlængde-album – Rock ’n’ roll og ikke andet (læs anmeldelse her), Summertime blues (læs anmeldelse her) og Jumpin’ Jacks 3 (læs anmeldelse her) – og en række singler, hvor af den seneste er ”Alle mine piger” fra marts 2023.

Lige som flere af Jumpin’ Jacks’ tidligere singleudgivelser susede ”Alle mine piger” ind på førstepladsen på DK4 Dansktoppen, og det understreger, at Jumpin’ Jacks er noget så sjældent som et bluesband med folkelig appel. Men bandet arbejder også hårdt for sagen og spiller nærmest uophørligt på gader og stræder i hele landet.

Af samme grund har Jumpin’ Jacks en roterende besætning, hvor eneste faste mand er sangeren og kontrabassisten Thomas Valter. Opstillingen ved Blues i Bakkerne er ikke redaktionen bekendt i skrivende stund.

Rutinerede

JB & the Hüggeli
Foto: Peder Fredskild

Er Jumpin’ Jacks debutanter på Blues i Bakkerne, har JB & the Hüggeli til gengæld prøvet det før. Bandet pladedebuterede i 2020 med albummet Thank you blues (læs anmeldelse her), men medlemmerne kunne nu hver især kalde sig rutinerede længe inden da.

I front har JB & the Hüggeli guitaristen og sangeren Jesper Bjarnesen med en fortid i blandt andet Shot Gone og Skriver Bjarnesen Band (læs mere om Jesper Bjarnesens indspilninger her). Hans søn Oscar Martin Eriksen kender mange bluesfans som frontmand i Big O & the Blue Quarters, men i JB & the Hüggeli er det trommerne, han betjener.

Jesper Bjarnesen
Foto: Peter Widmer

Bassist Jais Kurečko Eriksen har også en fortid i Big O & the Blue Quarters, men spiller i dag – sideløbende med JB & the Hüggeli – i The Manic Blues og Eriksen & Big. Pianist Kim Nedergaard og saxofonist Hans Jørgen ”Hanse” Jensen har begge slået deres folder i orkestret Kims Bacon med mere.

Thank you blues spiller JB & the Hüggeli Jesper Bjarnesens egne sange, og dem vil man nok kunne komme til at høre en del af ved koncerten. Men bandet er også leveringsdygtige i covernumre fra Texas- og Chicago blues-sangbøgerne.

Bluesjam

Jan Schønemann

Det tredje punkt på programmet er en bluesjam under ledelse af Blue Holger D. Samme er et projekt centreret omkring den fynske sanger og guitarist Jan Schønemann, som i Blue Holger D spiller blues på dansk. Det har udmøntet sig i albummet Sort og fuld af skår (2016) med Schønemanns tekster og indspillet sammen med blandt andre Henning Kaae.

Jan Schønemann har også tidligere blandt meget andet spillet zydeco med Captain Crawfish & the Jumpin Zydeco, og der vil helt sikkert også være zydeco-toner at høre i Magtenbølle. Her er harmonikaspilleren Christian Søgaard nemlig inviteret med som special guest. Desuden medvirker Jazper Lindenhoff på trommer og Søren Lund på bas.

Planen er, at denne grundstamme spiller et par numre først og sidst, og indimellem er der så inviteret til jam. Alle har mulighed for at deltage – med forbehold for begrænsninger af tidshensyn – men jamværten beder om, at man tilmelder sig på forhånd. Det kan ske via mail på schonema@gmail.com (læs mere på Facebook-begivenheden her).

Billetter

Sulelængen
Foto: Jørgen Bjerring

Blues i Bakkerne finder som nævnt sted ved Sulelængen på Magtenbøllevej 94 i Magtenbølle ved Vissenbjerg. Det foregår lørdag den 2. september klokken 11-16.

Billetter koster kr. 150 (kr. 100 for medlemmer af foreningen Sulelængens Venner) og kan købes gebyrfrit i forsalg ved at kontakte kasserer Jørgen Bjerring på magtenboelle@gmail.com eller sms’e til 29 61 58 59 (læs mere her).

Der vil desuden være mulighed for at købe mad- og drikkevarer ved arrangementet.