Aarhus får ny bluesbar

Der arbejdes ihærdigt på at få Zanders klar til åbningen på fredag

Tekst: Jakob Wandam

Aarhus har været arnested for mange toneangivende danske bluesnavne, så som Shades of Blue, Frimer Band og Trouble Cats. De slog deres folder på spillesteder som Fatter Eskil og Vestergade 58 (i dag CasaV58).

Fra fredag den 11. juni har aarhusianere og byens besøgende et nyt sted, hvor de kan høre levende bluesmusik. Her åbner bluesbaren Zanders nemlig på adressen Klostertorvet 5 midt i Aarhus, hvor man tidligere kunne finde Bar Plata.

New Orleans-inspireret

Vægmaleri af Liva Wager Hinnerfeldt

Zanders bliver beskrevet som New Orleans-inspireret og vil blandt have en gårdhave udsmykket med farverige lyskæder og lanterner. Indenfor er væggene dekoreret af teatermaler Liva Wagner Hinnerfeldt. Baren ejes og drives af 25-årige Marie Zander, der tidligere har virket som bartender på Sway, Café Vestergade og Smagløs.

Ingen bluesbar uden levende blues, og når Zanders holder åbningsfest på fredag, er det med bandet Natural Boogie på plakaten. Bandet, der selv beskriver sin musik som rå, autentisk og energisk, har eksisteret i et par år, men består ikke desto mindre af efterhånden ganske garvede folk fra orkestre som Big O & the Blue Quarters og Frederik Tygesen Trio.

Morten Rune
Foto: Frank Nielsen

Det drejer sig om Morten Rune (vokal og guitar), Frederik Tygesen (vokal og guitar), Filip Dybjerg (bas) og i dagens anledning Søren Pedersen, der vikarierer for Mathias Rindom på trommerne.

Åbningsfesten begynder fredag den 11. juni klokken 15, hvor Zanders klipper snoren og giver gratis bobler til de første gæster. Herefter er der åbningstilbud, som gælder hele weekenden: Stor Pilsner fadøl (50 cl) til 20 kr., stor Wildflower IPA (50 cl) til 35 kr. og 3 ens sjusser for 100 kr.

Klokken 19 går Natural Boogie på scenen, og der er gratis adgang.

Kommende koncerter

Emil Otto
Foto: Peter Widmer

Af kommende koncerter på Zanders kan nævnes, at der allerede dagen efter åbningen, lørdag den 12. juni klokken 20, er ”New Orleans Night” med The Vooo Ca Ray. Bandet, der netop specialiserer sig i rhythm & blues, funk, blues, second line og jazz i New Orleans-stil, består af Emil Otto (klaver og vokal), Jonathan Bruun Meyer (trombone), Rasmus Bøgelund (trompet), Christian Pedersen (bas) og Søren Pedersen (trommer).

The Vooo Ca Ray blev dannet i 2017 og har erfaring fra mange festivaljobs på for eksempel Riverboat Jazz Festival (læs her) og Copenhagen Jazz Festival (læs her).

Onsdag den 16. juni spiller Emil Otto solo på Zanders, og han vender tilbage de følgende to onsdage, den 23. og den 30. juni. Alle tre koncerter begynder klokken 20.

Zanders vil desuden byde på live-musik hver dag under Aarhus Jazz Festival, som finder sted den 10.-16. juli. Endvidere er der fast blues-jam hver mandag.