Blues med blæs i juledagene 2019

Big O & the Blue Quarters

Tekst og foto: Peter Widmer

Østjyske Big O & the Blue Quarters har gjort det før. De har hyret to blæsere til et job.

For eksempel til deres koncert hos Bluesforeningen Crossroads i Vejle den 26. december 2018 (læs koncertanmeldelse her).

Nu gentager orkesteret successen med blues med blæs i juledagene I denne omgang bliver det dog ikke i Vejle, men i Horsens og i Aarhus.

Dukker man op til begge koncerter, kommer man til at opleve Big O & the Blue Quarters i selskab med hele tre saxofonister plus en gudsbenådet orgelmand, der dog kun er med ved koncerten i Aarhus.

Tysk saxofonist

Torsdag den 23. maj 2019 overværede Bluesnews.dk en forrygende koncert med tyske Kai Strauss & the Electric Blues All Stars i Samlingsstuen i Kerteminde (læs koncertanmeldelse her).

Orkesteret havde en spritny dobbelt-cd, Live in Concert, med i bagagen, og også på denne funklende udgivelse kan man høre den fremadstormende, animerede mundharpemand og saxofonist Thomas Feldmann.

Kai Strauss og Thomas Feldmann

Samme er i øvrigt en fast bestanddel af Kai Strauss & the Electric Blues All Stars og medvirker selvsagt på ovennævnte album. Desuden medvirker han på fire andre Kai Strauss-album.

Ydermere har Thomas Feldmann for eksempel indspillet med tyske B.B. & the Blues Schacks, Memo Gonzales & the Bluescasters og Angela Brown. Alt i alt medvirker Thomas Feldmann på ikke mindre end 54 forskellige album med diverse kunstnere. Thomas Feldmann er således en yderst erfaren musiker.

Eget album

Imidlertid har Thomas Feldmann nu sit første album i eget navn i hus, nemlig det fine Manatee County blues, under navnet Thomas Feldmann & Friends.

Albummet blev indspillet i USA i efteråret 2018 med diverse amerikanske musikere, og er absolut værd at tjekke ud.

Ved koncerten i Kerteminde havde Bluesnews.dk i pausen mellem aftenens to sæt en længere snak med Thomas Feldmann. Bluewnews.dk spurgte sax- og mundharpemanden om, hvor og hvornår man igen kunne høre ham i Danmark.

Thomas Feldmann afslørede, at han skulle spille to jobs i juledagene i Horsens og Aarhus i år, og at han havde aftalt dette med Søren Schack. ”Søren Schack fra Big O & the Blue Quarters?” spurgte Bluesnews.dk, og Thomas Feldmann svarede bekræftende.

Helt vild

Thomas Feldmann

Bluesnews.dk kontaktede dernæst guitaristen og korsangeren fra Big O & the Blue Quarters, Søren Schack, der kunne fortælle følgende:

”Thomas Feldmann har jeg haft fornøjelsen af at spille med i Kai Strauss’ band af flere omgange, så det er vist opstået derigennem med vores to fælles julejobs. Han er helt vild, og har et rigtig godt øre for jump/swing blues fra 50’erne, som Big O & the Blue Quarters jo spiller en hel del af.”

Desuden oplyste Søren Schack, at:

”Den 26. december i spiller vi i Horsens på Kulisselageret, og her har vi Thomas Feldmann med på tenorsax, og Scott West på trompet.”

”Scott West kender man nok først og fremmest fra musikscenen i Aarhus. Han er en meget dygtig trompetist, som spiller i en masse forskellige sammenhænge, og så er han i øvrigt konservatorieuddannet.”

Enorme solister

”Den 27. december er vi på V58 i Aarhus, og dér har vi Thomas Feldmann med på tenor-/baritonsax, Niels Matthiasen på tenorsax og sidst, men ikke mindst tangentkrigeren Palle Hjorth med.”

Søren Schack

”Vi har valgt disse musikere, fordi de alle sammen har musikalitet i spandevis og hver især er enorme solister! Nu skal vi til at se på, hvordan vi skal gøre.

Måske øver og arrangerer vi det hele ned til mindste detalje, måske går vi bare ind og “gør det,” måske ender det hele i et slagsmål, slutter Søren Schack med en smittende latter.”

Man kan roligt sætte kryds i kalenderen ved den 26. december og/eller den 27. december 2019, for der er ingen tvivl om, at man får sig et par fremragende og unikke blues med blæs-oplevelser i juledagene i mere end godt selskab med Big O & the Blue Quarters og deres yderst velanskrevne gæstemusikere.