Nye singler fra Thorbjørn Risager og Jumpin’ Jacks

Thorbjørn Risager
Foto: Christoffer Askman

Tekst: Jakob Wandam

Sommermånederne er festivalsæson, men juni, juli og august har også budt på et par interessante single-udgivelser fra danske blueskunstnere. Vi har tidligere omtalt singlen ”Flet” af Vestbo Trio & Uffe Steen Trio (læs her), som udkom den 17. juni, og siden er der dukket flere spændende udgivelser op.

Thorbjørn Risager & the Black Tornado leder feltet med “Fire inside”, der udkom i fredags den 5. august. Nummeret er Risagers hyldest til ZZ Top og til Texas-bandets bassist, Dusty Hill, der døde den 28. juli 2021.

Yndlingsbands

Thorbjørn Risager & the Black Tornado
Foto: Christoffer Askman

“Sangen blev skrevet, lige efter Dusty Hill døde sidste år, og jeg følte en trang til at lave en hyldest til ZZ Top, som er et af mine absolutte yndlingsbands. Jeg kan næsten ikke tælle, hvor mange gange vi er endt i et meget højlydt afterparty på et hotelværelse efter en koncert med ZZ Top med Tres hombres [gennembrudsalbummet fra 1973, red.] på volume 11 og en spandfuld kolde øl,” siger Thorbjørn Risager, der har skrevet tekst og musik til ”Fire inside”.

”Fire inside” er den anden singleforløber for Thorbjørn Risager & the Black Tornados kommende album Navigation blues, der er planlagt til udgivelse den 30. september 2022. Den første single, ”Watch the sun go down”, udkom den 1. juli.

“Fire inside” kan høres på streamingtjenesterne eller i den officielle ”lyric video”, der kan ses nedenfor:

”Spade”

Jumpin’ Jacks

Det hårdtarbejdende jump blues-band Jumpin’ Jacks er også single-aktuelle. ”Kald en spade for en spade” udkom nemlig den 22. juli. Sangen er skrevet af bandets primus motor, bassist og sanger Thomas Valter, men også guitarist Bo Møller er særdeles prominent på nummeret, hvor han naturligvis spiller ”spade”!

”Kald en spade for en spade” er den anden single og det andet nye, dansksprogede nummer, der er udkommet efter Jumpin’ Jacks’ seneste, engelsksprogede album Jumpin’ Jacks 3 fra april i år (læs anmeldelse her). Den 20. maj udgav Jumpin’ Jacks nemlig singlen ”Blød som smør”.

Både ”Blød som smør” og ”Kald en spade for en spade” er tilgængelige via de gængse streamingtjenester.