Online whiskysmagning med Lothar & Nande

Tim Lothar og Peter Nande

Tekst: Jakob Wandam

Torsdag den 11. juni klokken 19.30 har man mulighed for at deltage i en whiskysmagning organiseret af Smagning.com med musikalsk ledsagelse af Peter Nande og Tim Lothar.

”Online blues’n booze” er overskriften på begivenheden, der på grund af den aktuelle sundhedskrise kommer til at foregår via Facebook. Selve smagningen kan naturligvis ikke være virtuel, så derfor får man selve whiskyprøverne tilsendt med pakkepost.

Prøveflasker

Deltagelse koster mellem 395 og 575 kroner, alt afhængig af hvor store prøverne skal være, og om man ønsker at medkøbe glas. Billetter kan købes her, og tilmelding skal ske senest den 9. juni klokken 12, så prøveflaskerne kan nå frem med posten.

Der skal smages på seks forskellige whiskyprøver over to timer, og efter selve smagningen er der en halv times musikalsk underholdning med Peter Nande og Tim Lothar – måske lidt mere.

Vært for whiskysmagningen er Dennis Klindrup fra Smagning.com, som vil guide deltagerne igennem med historier og svare på spørgsmål over chatten.

Prisbelønnede

Tim Lothar
Foto: Frank Nielsen

Peter Nande og Tim Lothar er begge prisbelønnede bluesmusikere, som både sammen og hver for sig tegner sig for imponerende karrierer inden for dansk blues.

Tim Lothar begyndte som trommeslager i de nu opløste King Biscuit and the Crackers og Lightnin’ Moe and his Peace Disturbers. Siden lærte han sig selv guitar og dobro og debuterede som solist med country blues-pladen Cut to the bone i 2006.

Siden er fulgt en række velanmeldte plader, senest Old cinema session, der udkom i april i år og var indspillet sammen med den ungarske band The Mojo (læs anmeldelse her).

Til USA

Mundharpespilleren og sangeren Peter Nande debuterede som frontfigur i Nande & the Big Difference, der udsendte et selvbetitlet album i 2002. Senere drog han til USA og indspillede to album primært med amerikanske musikere, Big boy boogie (2006) og Jelly bean baby (2008).

Peter Nande
Foto: Frank Nielsen

I de seneste år har det dog især været som producer, koncertarrangør, pladeselskabsdirektør og musikalsk altmuligmand, Peter Nande har markeret sig – en rolle, der sidste år indbragte ham hædersprisen Årets Hoochie Coochie Man ved Danish Music Awards (læs her). Ved samme lejlighed var hans og Laust ”Krudtmejer” Nielsens band The Cornbread Project i øvrigt nomineret til prisen for Årets Danske Bluesudgivelse for Catawampus (læs anmeldelse her).

Tim Lothar og Peter Nande har spillet mange koncerter sammen og indspillede i 2009 duo-albummet Two for the road. Senere udvidede de til en trio med vaskebrætspilleren Mik Schack og udgav som Lothar, Nande, Schack i 2018 albummet Walk right in (læs anmeldelse her).

Du kan læse mere om ”Blues’n booze”-arrangementet her, hvor der også er link til billetkøb, eller se Facebook-begivenheden her.