Tim Lothar og Holger Daub på tysk tv

Holger Daub og Tim Lothar
Foto: Peter Widmer

Tekst: Peter Widmer

Hvis man ser NDR-programmet Hamburg Journal med relativt jævne mellemrum, er der mulighed for at, man fra tid til anden er ved at falde ned af stolen.

Således i går aftes, den 5. juli 2020, klokken 19.30-20, hvor vor hjemlige bluesmand Tim Lothar og især hans tyske makker, mundharpemanden Holger Daub tonede frem på skærmen.

Anledningen var, at Holger Daub, der ved siden af sit virke som bluesmusiker er ”Wildnispaedagog” – altså (en slags) naturvejleder – kombinerer sit bluesvirke med sit naturvejlederjob.

Således underviser han folk i alle aldre i kombinationen af mundharpespillets mysterier i forening med naturbevidsthed – i det fri. At dømme efter det relevante tv-indslag er denne undervisningsposition en succes.

Dette kan man se her.

I øvrigt har Tim Lothar og Holger Daub givet adskillige koncerter sammen i Danmark (se for eksempel her, her, her, her og her).

Desuden har de to bluesmænd udgivet den med rette roste cd Blues from the north (læs anmeldelse her).

Tim Lothar opholder sig i øvrigt i juli måned i år i Tyskland, hvor han spiller en række småjobs, mens det i Danmark har været – og er – så som så med spillejobmulighederne grundet corona-situationen, skriver Tim Lothar til Bluesnews.dk.