Her er de nominerede til Årets Danske Bluesudgivelse 2019

Af Jakob Wandam

Navnene på de nominerede til Danish Music Awards Blues’ pris for Årets Danske Bluesudgivelse 2019 er netop sluppet ud. Prisen uddeles af JazzDanmark i samarbejde med Rosa – Dansk Rock Samråd.

Der er fem nominerede album, og vinderen annonceres ved prisoverrækkelsen i Turbinen i Randers den 14. august 2019.

Big Creek Slim & Rodrigo Mantovani: First born

Med sin duo-plade med den brasilianske kontrabassist Rodrigo Mantovani har Big Creek Slim sikret sig sin femte nominering til denne pris, som han vandt i 2016 og 2017. Om First born skrev Bluesnews.dk blandt andet:

”Rodrigo Mantovanis kontrabasspil står i kontrast til Big Creek Slims muskuløse og meget direkte guitarstil. Det giver albummet et udtryk, der adskiller sig fra Big Creek Slims tidligere produktion; en rapfodet lethed, som trækker musikken en smule væk fra bomuldsmarkerne … Det er dog ikke sådan, at man ikke kan kende Big Creek Slims delta-forankrede bluesstil, og der er generøse portioner af den mørke, ulmende blues, som han er så fremragende til” (læs hele anmeldelsen her).

The Cornbread Project: Catawampus

Peter Nande og Laust “Krudtmejer” Nielsens postmoderne bluesprojekt er blevet taget godt imod, ikke mindst af Bluesnews.dk, som blandt andet skrev:

”Her er et mere end solidt album, hvis indhold man kunne kalde futuristisk rum-blues med intakte rødder, og som må kunne appellere til mange forskellige publikumssegmenter. Catawampus bør skabe store og mange ringe i både dansk og udenlandsk musik-farvand, for dette nyskabende, genreomdefinerende og genreudvidende bluesalbum er af tårnhøj standard og i international klasse” (læs hele anmeldelsen her).

Lothar, Nande, Schack: Walk right in

Denne live-optagelse med Tim Lothar, Peter Nande og Mik Schack stammer tilbage fra 2016, men blev altså først udgivet i 2018. Bluesnews.dk skrev blandt andet:

” … en flot udgivelse med masser af instrumentale og rytmemæssige finurligheder, der absolut er værd at dykke ned i. Tilmed bliver alt sikkert afleveret med kompetence og autoritet. Er man ikke ligefrem til akustisk old-school blues, bør man alligevel snuse til denne udgivelse, for måske bliver man omvendt. I hvert fald rummer Walk right in ikke ét eneste kedeligt øjeblik, men en gang velfremførte, fine numre, masser af solidt musikerskab, humor og glimt i øjet, og hvem kan ikke bruge sådan en udgivelse?” (læs hele anmeldelsen her).

Sidetrackers: Live! in the studio

Dette nye trio-projekt med Trouble Cats-manden Martin Blom i front må siges at være kommet godt fra start med en DMA-nominering for deres debutalbum. Om pladen skrev Bluesnews.dk blandt andet:

Live! in the studio er et album, der emmer af den afslappethed, det giver at kunne tage sig musikalske friheder uden tidspres. Flere af albummets tolv skæringer er således kommet til verden ganske umiddelbart, spilleglæden skinner igennem, og samspillet mellem trioens medlemmer er virkelig godt … et godt, solidt, ofte overraskende, høreværdigt album fra en spændende trio … ” (læs hele anmeldelsen her).

Trouble Cats: 4

Sandelig om ikke Martin Bloms sædvanlige legeplads Trouble Cats også har fundet nåde for juryen, takket være albummet med den passende titel 4. Om denne udgivelse skrev Bluesnews.dk blandt andet:

” … der er blevet puslet og produceret som aldrig før, såvel som det velfungerende korarbejde har fået et løft … Trouble Cats er ikke bange for at afsøge diverse kroge og afkroge af blues, rhythm & blues og roots rock-idiomet … Trouble Cats har med 4 leveret et festfyrværkeri af et langtidsholdbart album, som de med rette kan være stolte af”  (læs hele anmeldelsen her).